Problem z zadaniami z PKM-u !!!!!

Dyskusje na temat ogólnych konstrukcji i budowy maszyn oraz obliczeń mechanicznych

Autor tematu
gacus119
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2

Problem z zadaniami z PKM-u !!!!!

Post napisał: gacus119 » 26 sty 2011, 23:16

Załączam zdj zadań i treści do nich. Jeśli ktoś ma pomysł to proszę o pomoc... Obrazek

Treści zadań :
1:Podać wszystkie kryteria wytrzymałości dla taśm ze stali St3s o szerokości 30mm i grubości 6mm połączonych złączami nitowymi szeregowymi (dn=9mm) dla siły rozciągającej złącza Q=16. kr=175MPa dla St3s. Podać zalecane wartości e1,e2,t. Narysować złącza . Nity ze stali St2N (dla której kt=185 MPa ka=450MPa ko=95MPa. Przyjąć że wszystkie nity obciązone są jednakowo i były zamknięte na zimno.

2:Obliczyć fa (przemieszczenie punktu A) jesli wiadomo że spręzyna 1 wydłuża się o 10mm pod działaniem siły Po (f1,0=10) a siła P=4Po.

3:St3s
Szerokość elementów 30mm
Q=16
Która ze spoin zostanie zerwana jako pierwsza.

P.S. Wybaczcie za wcześniejsze takie napisanie ale tak na szybko wrzucałem i jakoś pominąłem:/
Ostatnio zmieniony 26 sty 2011, 23:46 przez gacus119, łącznie zmieniany 1 raz.

Tagi:

Awatar użytkownika

smouki
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Kontakt:

Post napisał: smouki » 26 sty 2011, 23:29

sie nawet przepisać nie chciało, żeby czytelne było, wrzuć ten skan najpierw na jakieś forum detektywistyczne z prośbą o rozszyfrowanie i napisanie w wersji elektronicznej żeby twój wkład w rozwiązanie zadania był jak najmniejszy, wtedy tylko ctrl+c/ctrl+v i będziemy mogli spokojnie przeczytać zadanie. Żeby chociaż jakieś proszę :evil:
jak ktoś chce znajdzie sposób...jak ktoś nie chce znajdzie powód
MÓJ KANAŁ YOUTUBE

Autor tematu
gacus119
Posty w temacie: 2

Post napisał: gacus119 » 26 sty 2011, 23:50

Pierwszy raz wrzucam coś na forum wiec przepraszam za takie zamieszczenie. Mam zaliczenie z PKM i próbuje juz na wszystkie sposoby rozwiązac to zadanie i nie daje rady, bo co zaniosę do wykładowcy to kreśli nic nie tłumaczy i mówi że wszystko źle. Więc mam nadzieje że ktoś mi pomoże i w oparciu o te przykłady jakoś przynajmniej troche zrozumiem tok rozwiązywania zadań.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Obliczenia Mechaniczne / Projektowanie Maszyn / Podstawy Konstrukcji Maszyn (PKM)”