Problem z symulacja w Aspire 9.5

Problem ze sciezka narzedzia w materiale

Oprogramowanie symulacyjne

Autor tematu
AndrzejBorowa
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 3
Posty: 26
Rejestracja: 17 lis 2018, 12:02

Problem z symulacja w Aspire 9.5

#1

Post napisał: AndrzejBorowa » 19 cze 2021, 19:03

Od jakiegos czasu ucze sie programu Aspire 9.5. Na poczatku nic o nim nie wiedzialem ,wiec byc moze przestawilem cos w ustawieniach ,ktore juz resetowalem. Narysowany kwadrat o w material 10 mm ma wycinane na symulacji tylko czesci. Raz to jest jedna strona raz maly kawalek. Nie widac tez pracy narzedzia. Czasami sie pojawia widoczne jedynie na wycietym fragmentem pomimo ,ze w kazdy przypadku wybieram to samo narzedzie. Takze czasami narzedzie zaczyna sciezke od dolu materialu innym razem od jego gory. Moze to banalne pytanie jednak nie moge znalezc odpowiedzi. We wszystkich filmach ktos rysuje kwardat i jest juz caly widoczny proces obrobki na symulacji. Dzieki za podpowiedz.




Autor tematu
AndrzejBorowa
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 3
Posty: 26
Rejestracja: 17 lis 2018, 12:02

Re: Problem z symulacja w Aspire 9.5

#2

Post napisał: AndrzejBorowa » 19 cze 2021, 22:28

To byl problem z jakoscia podgladu. Toolpaths , preview simulation quality i trzeba bylo zmienic na extreeme. Moze komus sie przyda. Jak uda mi sie dojsc do tego jak zaczac frezowac od gory a nie od dolu materialu to tez tutaj wrzuce. Pomieszalem sobie ustawienia na to wychodzi.


Autor tematu
AndrzejBorowa
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 3
Posty: 26
Rejestracja: 17 lis 2018, 12:02

Re: Problem z symulacja w Aspire 9.5

#3

Post napisał: AndrzejBorowa » 20 cze 2021, 09:03

Sciezka przebiega wlasciwie. Poniewaz mam dosc slaby komputer nie widzac pracy narzedzia wnioskowalem ,ze wrzeciono zaglebia sie w sposob niewlasciwy jednak wszystko jest oki. Latwiej to zobaczyc kiedy wlaczyc podglad boczny.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Oprogramowanie symulacyjne”