Problem z programem Surfcam Velocity 3.0

Dyskusje dotyczące programu Surfcam

Autor tematu
ma.rek
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 3
Rejestracja: 15 mar 2009, 21:29
Lokalizacja: Poznań

Problem z programem Surfcam Velocity 3.0

#1

Post napisał: ma.rek » 18 mar 2009, 12:41

Problem tego typu:
Po narysowaniu detalu, w Surfcamie, próbowałem też CADzie i Caitii, i po wprowadzeniu do programu niezbędnych operacji, gdy naciskam przycisk uruchom weryfikację wyskakuje mi komunikat: "Nieznaleziono operacji w zbiorze ICD", "Nie znaleziono żadnego pliku INC".

Nie byłem pewien czy wszystko robię dobrze, bo miałem trochę przyspieszony kurs tego programu i prowadzący trochę pędził, więc zrobiłem wszystko krok po kroku jak jest w tutorialu na stronie surfcama i problem się powtórzył, przestudiowałem pomoc i nie mogę dać sobie rady.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.



Tagi:

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 6336
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

#2

Post napisał: WZÓR » 19 mar 2009, 17:33

Kolego ma.rek - weryfikacji w wersji DEMO nie uruchomisz.
Tak się właśnie składa , że też od niedawna pracuję na tym programie i chętnie nawiąże z Tobą współpracę w zakresie wymiany doświadczeń i w rozwiązywaniu problemów związanych z w/w programem.
p.s.
Gdzie przechodziłeś kurs Surfcama ? , gdyż z tego co wiem to szkolenia przeprowadza Digima w Katowicach i Paczkowie k. Poznania (ceny kosmiczne!!!).
http://www.digima.pl/?szkolenia,122


Autor tematu
ma.rek
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 3
Rejestracja: 15 mar 2009, 21:29
Lokalizacja: Poznań

#3

Post napisał: ma.rek » 19 mar 2009, 18:27

Tak czułem, że to wina programu, chociaż na stronie jest napisane, że symulacja jest ograniczona, a nie niemożliwa. Nie jest możliwe tylko generowanie kodu NC. Kurs, jeżeli można to tak nazwać, robiła firma, od której mój szef kupił maszynę, dostaliśmy jakiś ceftyfikat- ładniejszy sam bym sobie zrobił. Przedstawiciel przyjechał i coś tam nam pokazał. O ile mi wiadomo to firma spod Poznania. Narazie ćwiczę w Catii, ale Surfcam prędzej czy póżniej będę musiał opanować.

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 6336
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

#4

Post napisał: WZÓR » 19 mar 2009, 20:08

ma.rek pisze:... od której mój szef kupił maszynę...
...a mój kupił dwie.... :mrgreen:
Coś mi się wydaje , że mówimy o tej samej firmie.
p.s.
Jeśli masz jakieś pytania w sprawie Surfcama to zapraszam do dyskusji na PRIVA lub E-MAIL -jak masz ochotę , to chętnie z Tobą pogadam.

[ Dodano: 2009-03-19, 20:51 ]
ma.rek pisze:Problem tego typu:
Po narysowaniu detalu, w Surfcamie i po wprowadzeniu do programu niezbędnych operacji, gdy naciskam przycisk uruchom weryfikację wyskakuje mi komunikat: "Nieznaleziono operacji w zbiorze ICD", "Nie znaleziono żadnego pliku INC".
Przed weryfikacją kliknij na plik następnie zapisz jako...,zapisz w: , nazwij plik ,zapisz.
Jeśli wykonasz ten rysunek na programie (z kluczem) to w wersji demo symulacja jest możliwa - pracując w DEMO (bez klucza ) -NIE.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Surfcam”