Witam, maszyna 1kw firmy Cormak. Problem jakości krawędzi przy cięciu blachy czarnej grubości 2mm(ząbki na dolnej krawędzi) dodam że 3 i grubsze wychodzą dobrze problem tylko z 2. Focus ustawiany od +3do+4bez zmian, ciśnienie od 0.4do 1.5 bez zmian .Jedynie delikatna poprawa przy zminiejszeniu prędkości na 2.3(gdzie blachę 3 tnie na prędkości 2.7).Może ktoś wie gdzie leży problem?
Dodane 16 minuty 9 sekundy:
Witam, maszyna 1kw firmy Cormak. Problem jakości krawędzi przy cięciu blachy czarnej grubości 2mm cięte tlenem , dodam że 3 i grubsze wychodzą dobrze problem tylko z 2. Focus ustawiany od +3do+4bez zmian, ciśnienie od 0.4do 1.5 bez zmian , prędkość od 3do4 bez zmian.Jedynie delikatna poprawa przy zminiejszeniu prędkości na 2.3(gdzie blachę 3 tnie na prędkości 2.7).Może ktoś wie gdzie leży problem?
Problem z powierzchnią po cięciu
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Re: Problem z powierzchnią po cięciu
Nie znam urządzeń tej firmy ale fiber to fiber (część ustawień metodą prób i błędów robiłem) i nie tnę tak cienkich blach tlenem ale zastanawia mnie tak wysoki focus ja bym celował między +1 a -0.5 i prędkość bym podniósł.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Re: Problem z powierzchnią po cięciu
Za wysoki focus jak dla mnie, ja bym zszedł do -1-0
Oraz jak wyżej kolaga wspomniał, na tlenie bym tego nie robił. Ustaw sobie do tego zmniejszenie mocy na zakrętach gdy ogarniesz już sople na prostych.
Oraz jak wyżej kolaga wspomniał, na tlenie bym tego nie robił. Ustaw sobie do tego zmniejszenie mocy na zakrętach gdy ogarniesz już sople na prostych.