Problem z polem roboczym

Dyskusje dotyczące najpopularniejszego programu sterującego maszynami CNC
Awatar użytkownika

Autor tematu
krzysiek.jankowski
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 31 sie 2019, 22:09

Problem z polem roboczym

#1

Post napisał: krzysiek.jankowski » 31 sie 2019, 22:34

Witam
Mam problem z polem roboczym, a mianowicie g Code który wrzucę do macha pokazuje za obszarem pracy frezarki. Punkt Home jest wyznaczony w lewym górnym rogu frezarki, Soft limity tak jak na zdjęciu.
Obrazek
Obrazek Obrazek



Tagi:


dudziak4
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 330
Rejestracja: 06 wrz 2007, 13:30
Lokalizacja: Bielawa

Re: Problem z polem roboczym

#2

Post napisał: dudziak4 » 31 sie 2019, 22:59

Źle masz limity x,y ustawione powinno być tak:

X= smax 637,9
smin 0
Y= smax -609,8
smin 0
Z jest dobrze tylko ptaszek przy home negativ

Awatar użytkownika

Autor tematu
krzysiek.jankowski
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 31 sie 2019, 22:09

Re: Problem z polem roboczym

#3

Post napisał: krzysiek.jankowski » 31 sie 2019, 23:07

Jutro spróbuje, dzisiaj już głowy nie mam do tego

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mach 2 / 3 / 4 (ArtSoft software)”