problem z offsetem

Dyskusje dotyczące programu Surfcam

Autor tematu
jakub poznań
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 28 lut 2013, 20:25
Lokalizacja: Poznań

problem z offsetem

#1

Post napisał: jakub poznań » 28 lut 2013, 20:32

Witam po raz pierwszy, mam problem z offsetem w programie surfcam, w jaki sposób należy skorygować narzędzie w ploterze frezującym, chciałbym by frez wszedł w element, czy jest ktoś biegły w programie surfcam velocity kto mógłby mi pomóc w ustawieniu tego parametru. pozdr. Jakub z Poznania



Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 6336
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

Re: problem z offsetem

#2

Post napisał: WZÓR » 28 lut 2013, 20:39

jakub poznań pisze:... mam problem z offsetem w programie surfcam, ...
Witam
Można prosić o więcej szczegółów ?

Mariusz.


Autor tematu
jakub poznań
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 28 lut 2013, 20:25
Lokalizacja: Poznań

#3

Post napisał: jakub poznań » 28 lut 2013, 23:05

witam, w obróbce 2 osiowej w zakładce parametry obróbki jest okienko korekcja narzędzia i 2 możliwości do wyboru, offset korekcja i offset oddalenie (czy jakoś tak) wybierając jedną z nich można wpisać wartość w mm, i wszystko jest w porządku lecz po wycięciu elementu nic się nie zmienia...może coś jeszcze trzeba ,,odkliknąć"...pozdr. J.

[ Dodano: 2013-02-28, 23:14 ]
dodam tylko jeszcze, że chodzi o niewielkie ,,zmniejszenie" elementu bez ingerencji w projekt, frez ma wejść w materiał poziomo o wartosć 1mm...


Adam.S
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 7
Rejestracja: 17 maja 2011, 15:39
Lokalizacja: Legnica

#4

Post napisał: Adam.S » 19 maja 2013, 03:59

xxx

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Surfcam”