Problem z obróbką
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 13
Witam,
Jakiś czas temu poprosiłem was o pomóc i nie ukrywam że bardzo mi pomogliście. Tym razem mój problem polega na tym że muszę opanować toczenie... nie miałem z tego ogóle zajęć detal jest dość prosty tylko coś mi nie wychodzi... Czy mogę poprosić was o pomoc. Czy ktoś może mi na moich plikach pokazać parę operacji ja sobie to przejrzę i dokończę całą obróbkę? Oczywiście po zakończeniu pracy mojej pokaże wam co zdziałałem żeby nie było że nic nie robiłem
Chodzi mi o jakieś podstawy chociaż jak co zrobić. Czyli inaczej mówiąc czy mógłby mi ktoś zrobić parę operacji na moich plikach a ja sobie przejrzę jak to było ustawiane żeby cokolwiek załapać?
Jakiś czas temu poprosiłem was o pomóc i nie ukrywam że bardzo mi pomogliście. Tym razem mój problem polega na tym że muszę opanować toczenie... nie miałem z tego ogóle zajęć detal jest dość prosty tylko coś mi nie wychodzi... Czy mogę poprosić was o pomoc. Czy ktoś może mi na moich plikach pokazać parę operacji ja sobie to przejrzę i dokończę całą obróbkę? Oczywiście po zakończeniu pracy mojej pokaże wam co zdziałałem żeby nie było że nic nie robiłem

Kod: Zaznacz cały
http://www20.zippyshare.com/v/24764260/file.html
-
Witam,
Podjąłem próbę obróbki i powiem że w 2 detalach wyszło całkiem przyzwoicie. Tylko w jednym robi mi za małą fazkę a w drugim coś nie tak z planowaniem jednego czoła. Jakbyście mogli to bardzo was proszę rzućcie okiem.
Co do trzpienia mam problem z wykonaniem kołnierza więc prosiłbym o pomoc.
Jeżeli widzicie gdzieś jakieś niedoróbki lub coś byście ulepszyli bardzo proszę o informację.
link do plików z obróbki:
Pliki do pobrania z obróbką
Pozdrawiam
Tomek
Podjąłem próbę obróbki i powiem że w 2 detalach wyszło całkiem przyzwoicie. Tylko w jednym robi mi za małą fazkę a w drugim coś nie tak z planowaniem jednego czoła. Jakbyście mogli to bardzo was proszę rzućcie okiem.
Co do trzpienia mam problem z wykonaniem kołnierza więc prosiłbym o pomoc.
Jeżeli widzicie gdzieś jakieś niedoróbki lub coś byście ulepszyli bardzo proszę o informację.
link do plików z obróbki:
Pliki do pobrania z obróbką
Pozdrawiam
Tomek
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
http://www.sendspace.pl/file/3dc4fec925504d328c08366 masz wałek bo to co ty zrobiłes to masakra... wiercenie otw zrobilem z posów bo mi myszka szfankuje a wiercenie zwykle pisze na sterowaniu i wywołuje cykl. powiec na studia to ci potrzebne czy samouk?
-
Ogólnie jest mi to częściowo potrzebne na studia ale w większej częsci robię to dla siebie. Nigdy nikt nie uczył mnie toczenia w edgeCAM'ie i robię to troszkę na wyczucie. Niestety nie jestem w stanie otworzyć pliku od Ciebie ponieważ mam wersję 2009 już napisałem o wysłanie studenckiej najnowszej wersji. Jak tylko będę miał to otworzę. A czy możesz mi coś powiedzieć o tych pozostałych 2 detalach? Czy może tak być?
Dziękuje za pomoc
Dziękuje za pomoc

-
Witam,
Próbowałem zainstalować edgeCAM'a 2013 którego dostałem od producenta jednak coś tam nie działa że brakuje jakiegoś pliku. Dlatego nie jestem w stanie otworzyć pliku od Ciebie.
Zacząłem obróbkę na nowo i załączam co uzyskałem. Jednak mam mały problem bo nie wiem jak zrobić przechwyt. Czy możecie mi przy tym pomóc? Albo opisać jak to zrobić w wersji 2009 albo wykonać w jednym pliku też w wersji 2009 lub jakaś instrukcja w pdf tak jak kiedyś tu dostałem.
nowa obróbka
Z góry bardzo dziękuje za pomoc
Pozdrawiam
Tomek
Próbowałem zainstalować edgeCAM'a 2013 którego dostałem od producenta jednak coś tam nie działa że brakuje jakiegoś pliku. Dlatego nie jestem w stanie otworzyć pliku od Ciebie.
Zacząłem obróbkę na nowo i załączam co uzyskałem. Jednak mam mały problem bo nie wiem jak zrobić przechwyt. Czy możecie mi przy tym pomóc? Albo opisać jak to zrobić w wersji 2009 albo wykonać w jednym pliku też w wersji 2009 lub jakaś instrukcja w pdf tak jak kiedyś tu dostałem.
nowa obróbka
Z góry bardzo dziękuje za pomoc

Pozdrawiam
Tomek
- Załączniki
-
- edgeCAM.rar
- (95.2 KiB) Pobrany 191 razy
-
Witam,
Mam prośbę: Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak w toczeniu wstawić frezowanie z wykorzystaniem narzędzi napędzanych? Załączam swój plik i tam jest 1 rowek do frezowania jeżeli ktoś by mi wytłumaczył na tym przykładzie to będę wdzięczny.
Mój EdgeCAM to wersja 2009 R1
Jednocześnie mam pytanie w jaki sposób zmienia się uchwyt na tuleję w podwrzecionie?
Mam prośbę: Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak w toczeniu wstawić frezowanie z wykorzystaniem narzędzi napędzanych? Załączam swój plik i tam jest 1 rowek do frezowania jeżeli ktoś by mi wytłumaczył na tym przykładzie to będę wdzięczny.
Mój EdgeCAM to wersja 2009 R1
Jednocześnie mam pytanie w jaki sposób zmienia się uchwyt na tuleję w podwrzecionie?
- Załączniki
-
- trzpien.rar
- (54.02 KiB) Pobrany 177 razy