Problem z obróbką
Detal z żywicy z bardzo wąskim rowkiem
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Re: Problem z obróbką
Witam raz jeszcze
Trawienie wkładek z blaszki było pierwszym pomysłem, niestety pomysł został zarzucony, gdyż możliwe jest że w procesie elektrochemicznym uszkodzimy sam kompozyt (wypełniacz metaliczny).
Zaznaczyć muszę, że odrzuciliśmy pomysł na etapie koncepcyjnym, bez prób, tak więc jednoznacznie się nie wypowiem w temacie
Kolego Kamar, właśnie chyba w tym kierunku wszystkie prace "umysłowe" w firmie zmierzają...
Jutro pogadam w firmie i dowiem się czy takie próbki na testy mógłbym dostarczyć.
Juto dam znać jak coś ustalę.
Baaardzo byś pomógł
Kolego Oskaeg, zdjęcie jest fragmentem rysunku technicznego. Faktycznie, założyłem, że każdy jednostki (w domyśle) uzna za [mm].
jasiu... pisze:A nie dałoby się w tym miejscu przy zalewaniu włożyć tam jakąś cieniutką blaszkę, a później tą blaszkę wytrawić? Chyba trawienie elektrolitycznie nie powinno naruszyć żywicy?
Trawienie wkładek z blaszki było pierwszym pomysłem, niestety pomysł został zarzucony, gdyż możliwe jest że w procesie elektrochemicznym uszkodzimy sam kompozyt (wypełniacz metaliczny).
Zaznaczyć muszę, że odrzuciliśmy pomysł na etapie koncepcyjnym, bez prób, tak więc jednoznacznie się nie wypowiem w temacie

A ja bym próbował na chińskiej drutówce bez prądu. Drut 0.14 i powinno w żywicy iść nawet dokładnie.
Jakby co, to po dostarczeniu próbek mogę poteścić.
Kolego Kamar, właśnie chyba w tym kierunku wszystkie prace "umysłowe" w firmie zmierzają...

Jutro pogadam w firmie i dowiem się czy takie próbki na testy mógłbym dostarczyć.
Juto dam znać jak coś ustalę.
Baaardzo byś pomógł

oskaeg pisze:Nie zaznaczyłeś jednostki, zwykle wymiary podje się w mm. Jeżeli ten element faktycznie ma być takich małych gabarytów, to wykonanie tego "grzybka" dokładnie będzie graniczyć z cudem.
Kolego Oskaeg, zdjęcie jest fragmentem rysunku technicznego. Faktycznie, założyłem, że każdy jednostki (w domyśle) uzna za [mm].
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: Problem z obróbką
Napierdzielać ręcznie piłką japońską 0,15mm
https://www.workshopheaven.com/gyokucho ... ozuki.html
Kiedyś na necie był pokaz maszynki do tego. Ostrze było na stałe zamontowane a stoliczek po nim jeździł.
Gość robił precyzyjne nacięcia.
https://www.workshopheaven.com/gyokucho ... ozuki.html
Kiedyś na necie był pokaz maszynki do tego. Ostrze było na stałe zamontowane a stoliczek po nim jeździł.
Gość robił precyzyjne nacięcia.