Problem z 840D
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Problem z 840D
Witam wszystkich
Padl nam HDD w 840-stce i po przegraniu dysku z innej maszyny na nowy(norton ghost'em), nie ma mozliwosci wejscia do Windowsa...czyli "Start Windows without Siemens HMI"...
System sie resetuje i zamiast uruchomic Windowsa jak to jest normalnie to uruchamia odrazu nakladke Siemensa...
Wiecie moze jak rozwiazac ten problem??? Albo jak zmienic lub dodac IP majac dostep tylko do DOS-SHELL'a???
Pozdrawiam
Padl nam HDD w 840-stce i po przegraniu dysku z innej maszyny na nowy(norton ghost'em), nie ma mozliwosci wejscia do Windowsa...czyli "Start Windows without Siemens HMI"...
System sie resetuje i zamiast uruchomic Windowsa jak to jest normalnie to uruchamia odrazu nakladke Siemensa...
Wiecie moze jak rozwiazac ten problem??? Albo jak zmienic lub dodac IP majac dostep tylko do DOS-SHELL'a???
Pozdrawiam
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Re: Problem z 840D
Prawdopodobnie uruchomił sie taki badziew co ukrywa wejscie do windy, ja tez tak miałam w pewnym momencie. zrestartuj maszyne, a w momencie gdy pojawi takie jednokrotne menu wyboru ( na 1 lub 2 sekundy) sinumerik to wcisnij szybko strzałke do dołu z pulpitu powinno przeskoczyc linijkie nizej i wtedy IMPUT z klawiatury i jestes w menu wyboru rodzaju startu. potem bodajrze kombinacja poleceń z listy 4-1 zeby odpalic winde ( ale to juz sobie sam poczytasz menu), włazisz w system i tam niech ktos gramotny, lbo ty jak wiesz jak to zrobic ustawi ci zeby przy starcie systemu menu było widoczne a nie ukryte ;PZbich pisze:Witam wszystkich
Pozdrawiam
Tak na marginesie... nie masz systemu na pycie do swowjw maszyny? producent zawsze daje kopie softu i sterowania... aby z tego samego rodzaju maszyny kopiujesz system? bo jak nie to moze być niemiłe BUM... ;P
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Raczej inna kombinacja bedzie u ciebie ustawiona, poczytaj jak nazywaja sie kolejne opcje wyboru.Zbich pisze:GreasBraken, tak tak wiem, ale wlasnie to nie dziala wybierasz 4 pozniej 1, dokladnie tak jak mowiles...
system sie restartuje i uruchamia sie hmi zamiast samej windy :/
Bo nie ma mozliwości zeby nie dało sie wejsc z tej strony do windy ;P
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
Postanowilem ze zanim tam wyjade, to sie naucze angielskiego, zeby nie zadawac na forum pytan typu: "Jestem w Anglii i wszystko jest napisane po angielsku. Pomozcie!!"
Mowiac powaznie... tutaj chetnie wszyscy Ci pomoga tylko zadaj konkretne pytanie.
P.S. Z tym wyjazdem to zartowalem oczywiscie.
Moze nie bede mial nowego domu i super samochodu za 5 lat, ale przynajmniej bede u "siebie" i widzial jak dorastaja moje dzieci (tutaj przepraszam tych, ktorzy byli jednak "zmuszeni" wyjechac).

Mowiac powaznie... tutaj chetnie wszyscy Ci pomoga tylko zadaj konkretne pytanie.
P.S. Z tym wyjazdem to zartowalem oczywiscie.
Moze nie bede mial nowego domu i super samochodu za 5 lat, ale przynajmniej bede u "siebie" i widzial jak dorastaja moje dzieci (tutaj przepraszam tych, ktorzy byli jednak "zmuszeni" wyjechac).
>>>>>>>>>> GELO <<<<<<<<<<
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1