Witam dostałem ostatnio zlecenie , tylko nie wiem jak się za to zabrać. Dostałem plik .dwg ( jest w załączniku ) otwieram go sobie w programie dostarczonym przez producenta ( aCADemy ) maszyny i widzę tylko górną warstwę mojej belki. Byłem na stronie producenta i chyba okazuje się , że obsługuje on pliki 2D a to jest 3D cytat ze strony producenta : ' Using aCADemy you get a adequate 2D CAD with the possibility to construct freely or to import DXF and AutoCAD® DWG drawings. The can be easily modified and being used to define your CNC strategies and working cycles. Of course, it can also define machining for multiple sides. The call of pre-defined variant macros combines the variant technique and the CAD/CAM functionality for a fast transfer to the machine. Using the drag and drop functionality the processing order can be adjusted as needed. ' . Czy da rade wygenerować jakoś inaczej g-code ? Już nie wiem co robić dlatego tu piszę , dużo szukałem ale nic mi nie wychodzi a to zlecenie może nas trochę uratować . Jak ktoś pomoże stawiam piwo z góry dzięki !
test
Problem
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Problem
Jak wchodzi w rachubę obróbka 3D , to moim zdaniem powinieneś dostać plik , np.IGS , wtedy będą widoczne wszystkie powierzchnie.Ciastuss pisze:Witam dostałem ostatnio zlecenie , tylko nie wiem jak się za to zabrać. Dostałem plik .dwg ( jest w załączniku ) ...
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt: