Problem przy wypalaniu blach
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 12
Właśnie jest potencjometr połączony z jakimś urządzeniem przy palniku, tylko tam nie było kabla, kupiłem końcówkę i kabel koncentryczny i było to samo... niby przy panelu mam strzałki do góry i na dół ale nic sie nie dzieje przy naciśnięciu. A to urządzenie jak jest na zdjęciu THC wogóle sie nie załącza, ale to chyba działa tylko z plazmą jak dobrze rozumuje bo jest jeden kabel luzem do podłączenia a nie mam przy maszynie takiego rodzaju gniazda
-
Ok z tym to w tym momencie najmniejszy problem... Dałoby rade powiedzmy żebym zrobił filmik przy wypalaniu i mógłbyś rzucić okiem co może być nie tak z tym przepalaniem ? Jutro może będe miał chwilkę to bym coś wymyślił.
[ Dodano: 2011-08-11, 22:22 ]
A z tym obniżaniem i podwyższaniem to opuszczałeś ręcznie przez kręcenie pokrętłem przy palnikach czy przy sterowniku ?
[ Dodano: 2011-08-11, 22:22 ]
A z tym obniżaniem i podwyższaniem to opuszczałeś ręcznie przez kręcenie pokrętłem przy palnikach czy przy sterowniku ?
-
Hehe no właśnie a u mnie nie moge się połapać czemu to nie chodzi gdzie może być przyczyna, a ten sterownik THC ma coś do tego podnoszenia i opuszczania palnika czy to stosuje sie tylko do plazmy zeby automatycznie regulowalo ?
Możliwe że mi ta regulacja nie chodzi bo dałem zły kabel od potencjometru do tej puszeczki przy palniku ?
Możliwe że mi ta regulacja nie chodzi bo dałem zły kabel od potencjometru do tej puszeczki przy palniku ?