Problem - otwór gwintowany


Autor tematu
Zwieszony
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 3
Posty: 64
Rejestracja: 17 cze 2015, 19:51
Lokalizacja: Wroc / Oława

Problem - otwór gwintowany

#1

Post napisał: Zwieszony » 10 lut 2020, 15:14

Witam, mam dziwny problem. Nie mogę za żadne skarby zrobić otworu gwintowanego w trybie sekwencyjnym.
Na screenie pokazany wyskakujący błąd, pewnie to jakaś drobnostka ale nie mogę z tym ruszczyć i muszę tworzyć zwykłe otwory i nadawać im gwint :shock:
Może ktoś widzi / wie dlaczego wyskakuje taki komunikat?
Obrazek




tomchlop
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 181
Rejestracja: 22 wrz 2007, 00:58
Lokalizacja: Słupsk

Re: Problem - otwór gwintowany

#2

Post napisał: tomchlop » 10 lut 2020, 19:27

To nie to, że masz otwór 5 i gwint M5? Nie mam Solida pod ręką więc mogę się mylić.
Zapraszam na mój kanał YouTube :D : Garaż Tomka
Ciekawe projekty, remonty i modyfikacje.


Autor tematu
Zwieszony
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 3
Posty: 64
Rejestracja: 17 cze 2015, 19:51
Lokalizacja: Wroc / Oława

Re: Problem - otwór gwintowany

#3

Post napisał: Zwieszony » 11 lut 2020, 07:56

Nie, to nie to. Ta wartość się zmienia automatycznie adekwatnie do wybieranego gwintu


Autor tematu
Zwieszony
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 3
Posty: 64
Rejestracja: 17 cze 2015, 19:51
Lokalizacja: Wroc / Oława

Re: Problem - otwór gwintowany

#4

Post napisał: Zwieszony » 11 lut 2020, 13:16

Jak sam nie zrobisz to mieć nie będziesz :)

A więc tak, jest to chyba bug w wersji 2019.
W normie ISO METRIC program nie wyświetla i nie pozwala na zmianę skoku.
Jeśli zmienimy np. na normę ANSI METRIC, to i wyświetli standardowy skok i pozwoli zrobić otwór.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Solid Edge”