mam taki model:

chciałbym frezować ten model bokiem freza, tak aby powierzchnia była jak najbardziej możliwie gładka, będzie to element z drewna bardziej dekoracyjny więc nie musi być to odwzorowanie z dokładnością do 0.01mm. Chodzi o ogólne odzwierciedlenie takich skręceń. Nie umiem sobie poradzić aby taki skręcenie (zaznaczone za zielono) przejechać na raz ( lub 2 razy z różnych stron jeśli część robocza freza była by za krótka) bokiem freza.

znalazłem tylko jedną "obróbkę obrotową" - czy są inne?
maszyny wybieram: 4 Axis Milling machine (A) - nic tam nie zmieniałem
Po ustawieniu do obróbki jednej płaszczyzny i ustawieniu kontaktu narzędzia z powierzchnia jak na rysunku jak na rysunku generuje mi czołem freza, ale to nie jest to czego szukam. Po ustawieniu kąta 90 stopni głupieje, strategia wychodzi lekko kosmiczna.

Proszę o pomoc jak zabrać się do tego tematu, jak to robić. Jestem początkującym może coś źle ustawiam na początku? Na jakim innym sofcie takie rzeczy można robić i może prościej?
z góry dziękuję za podpowiedź, mile widziany plik SprutCam'a z kawałkiem ustawień jak się za to zabrać.
w załączniku model w formacie .igs
Mam ważne pytanie. nie mogę zdefiniować "work lenght" freza w tabelce, Czy przy obróbce Sprutcam uwzględnia długość roboczą freza? jeśli tak jak zdefiniować frez o części roboczej 50mm?