Postprocesory Powermill

Dyskusje na temat post procesorów.

Autor tematu
pridis17
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 17
Rejestracja: 01 lip 2017, 18:00
Lokalizacja: Rzeszów- RZE

Postprocesory Powermill

#1

Post napisał: pridis17 » 21 lip 2018, 20:51

Witam, w pracy posiadam wersję Powermilla 8.0, u siebie zainstalowałem wersję 2010 RC, posiadam też pliki postprocesorów do kilku maszyn. Jak to wszystko zgrać, abym mógł wygenerować jakiś kod nc u siebie? Może ktoś na forum zajmuje się podobnymi modyfikacjami? Pozdrawiam.




Autor tematu
pridis17
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 17
Rejestracja: 01 lip 2017, 18:00
Lokalizacja: Rzeszów- RZE

Re: Postprocesory Powermill

#2

Post napisał: pridis17 » 22 lip 2018, 03:53

Problem udało się mi rozwiązać, zainstalowałem ostatecznie wersję Powermilla 10 Pro. Posiadam 2 różne postprocesory do maszyny Hass, haas.opt oraz Haas.pmopt. Wygenerowane przy ich pomocy pliki zamieszczam jako zdjęcia. Czy ktoś z Was pracuje akurat przy tego typu frezarce i wypowie się co do różnic w tych programach?
Obrazek
Obrazek


czeplin80
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1
Posty: 52
Rejestracja: 18 mar 2016, 15:50
Lokalizacja: IL

Re: Postprocesory Powermill

#3

Post napisał: czeplin80 » 26 lip 2018, 18:20

na tym pierwszym przykladzie nie masz przywolana dlugosc narzedzia zapozno G43 ,

ja na haasie mam tak ustawione

T1 M6
G0 G90 G54 X0 Y0
S1500M3
G43 H1 Z2.
M8


Autor tematu
pridis17
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 17
Rejestracja: 01 lip 2017, 18:00
Lokalizacja: Rzeszów- RZE

Re: Postprocesory Powermill

#4

Post napisał: pridis17 » 31 sie 2018, 22:44

Po kilku modyfikacjach 3 osie działają bezproblemowo, teraz chciałbym zabrać się za zapomnianą 4 oś. Czy ktoś ma doświadczenie z pracą na Haas-ie (u mnie VF2) w połączeniu z Powermillem na 4 oś? Czy jest ktoś chętny podjąć się zlecenia na dodanie w postprocesorze 4 osi?


dario25-1978
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 18
Rejestracja: 15 gru 2004, 12:46
Lokalizacja: internet
Kontakt:

Re: Postprocesory Powermill

#5

Post napisał: dario25-1978 » 19 sie 2019, 17:56

Ja mam duże doświadczenie.
dario25-1978


wojtek10916
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1
Posty: 59
Rejestracja: 23 mar 2014, 22:21
Lokalizacja: East Midlands

Re: Postprocesory Powermill

#6

Post napisał: wojtek10916 » 20 sie 2019, 10:04

pridis17 pisze:
22 lip 2018, 03:53
Problem udało się mi rozwiązać, zainstalowałem ostatecznie wersję Powermilla 10 Pro. Posiadam 2 różne postprocesory do maszyny Hass, haas.opt oraz Haas.pmopt. Wygenerowane przy ich pomocy pliki zamieszczam jako zdjęcia. Czy ktoś z Was pracuje akurat przy tego typu frezarce i wypowie się co do różnic w tych programach?
Obrazek
Obrazek
Pierwszy jest w calach

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Post Procesory”