TUM 25 B potrzebny wykaz łożysk
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Odznaczenie np P51 odznacza klasę dokładności łożyska i w tym przypadku P41 jest bardziej dokładne.
Przy okazji mogę także powiedziec, że literka K w odznaczeniu łożyska informuje nas o tym że łożysko jest osadzane na stożku, czyli inaczej rozumując na wrzecionie w miejscu osadzenia łożyska jest stożek.
Przy zakupie łożysk z serii NN zalecam także unikanie łożysk z koszami z tworzyw sztucznych np poliamid - najlepszym rozwiązaniem jest oczywiście kosz z brązu lub mosiądzu.
Przy okazji mogę także powiedziec, że literka K w odznaczeniu łożyska informuje nas o tym że łożysko jest osadzane na stożku, czyli inaczej rozumując na wrzecionie w miejscu osadzenia łożyska jest stożek.
Przy zakupie łożysk z serii NN zalecam także unikanie łożysk z koszami z tworzyw sztucznych np poliamid - najlepszym rozwiązaniem jest oczywiście kosz z brązu lub mosiądzu.
Remonty bieżące i kapitalne mini i midi koparek gąsienicowych.
601081098
601081098
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
witam, czy dysponują koledzy skanowaną wersjądtrki do tuma25? na alledrogo widzę 160pln a po zakupie tokarki i frezarki 160pln to dla mnie mnóstwo kasy:/:/:/ na tokarce nie mam tabliczek bo były one zamalowane kilka razy i teraz nawet jak zdrapałem farbę nic nie da się odczytać. Operuję tylko na czuje, a że tokarzem nie jestem nie chcę czegoś skopać. będę chciał zrobić rameoncik tokareczki bo uratowałem ją od złomu mimo, że działa przyzwoicie. Takie sprzęty mogą stać albo na warsztacie albo w muzeum, nigdy na złomie!