WITAM
MAM PYTANIE DOTYCZĄCE STEROWNIKA SERWO MAMUT
http://www.akcesoria.cnc.info.pl/servo_mammut.htm
ILU TAK NAPRAWDĘ WATOWY SILNIK MOŻE OBSŁUŻYĆ TEN STEROWNIK
CZY DA SOBIE RADE Z SILNIKIEM 1,5KW
SERWO MAMUT
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Patrząc na parametry graniczne maksymalna obsługiwana moc wynosi 7,2kW.
Ciekawe czy Producent testował takie silniki?
W opisie na stronie Sponsora, jak i na cncdrive.pl znajdujemy "-Zabezpieczenie nadprądowe (wartości 0 do 20A)" - co oczywiście nie jest prawdą.
Na stronie producenta shop.cncdrive.com są poprawne parametry ogranicznika prądowego tzn. "Current limiting, adjustable from 0 to 40Ampers."
Ciekawe czy Producent testował takie silniki?
W opisie na stronie Sponsora, jak i na cncdrive.pl znajdujemy "-Zabezpieczenie nadprądowe (wartości 0 do 20A)" - co oczywiście nie jest prawdą.
Na stronie producenta shop.cncdrive.com są poprawne parametry ogranicznika prądowego tzn. "Current limiting, adjustable from 0 to 40Ampers."
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 2
Witam,
Co do Mammuta, to wiem ze byl klient (chyba z Rumunii), ktory robil rekonstrukcje Bridgeport;a, i tak pod Mammutem chodzily silniki ponad 4kW.
Zapytam o jakis film...
Z silnikiem 1,5kW da sobie rade bez problemu.
Ponad 100VDC zasilania silnika potrzebne jest zewnetrzne zabezpieczenie BEMF. Notabene bedzie ono wbudowane w nowej wersji Mammut2 juz wkrotce...
pozdrawiam
cncdrive.pl
Rzeczywiscie w jednym miejscu jest blad. Zaraz poprawimy....jak i na cncdrive.pl znajdujemy "-Zabezpieczenie nadprądowe (wartości 0 do 20A)"
Co do Mammuta, to wiem ze byl klient (chyba z Rumunii), ktory robil rekonstrukcje Bridgeport;a, i tak pod Mammutem chodzily silniki ponad 4kW.
Zapytam o jakis film...
Z silnikiem 1,5kW da sobie rade bez problemu.
Ponad 100VDC zasilania silnika potrzebne jest zewnetrzne zabezpieczenie BEMF. Notabene bedzie ono wbudowane w nowej wersji Mammut2 juz wkrotce...
pozdrawiam
cncdrive.pl