Czyżby energia za darmo?!

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

micro
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2

Post napisał: micro » 08 lut 2009, 12:52

wieslawbarek pisze:Kurcze też sobie myślałem że każdy od razu się kapnie że to wierutna bzdura ,a porownywanie mechaniki czyli tego czegoś do przesyłania obrazów tak jak to robi telewizja :mrgreen: to raczej do przesyłania obrazów ale pocztą :lol:
Chyba nie załapałeś sensu mojej wypowiedzi :).
Mało wiarygodny wydaje się temat zysku energetycznego, ale zasadnicza sprawa wydaje się być ok.

Tagi:

Awatar użytkownika

BYDGOST
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 6

Post napisał: BYDGOST » 08 lut 2009, 14:06

upadły_mnich pisze:przepraszam kolegę Bydgost
Ależ ja nawet nie pomyślałem, żeby się cośkolwiek gniewać. Po to jest to forum, żeby wymieniać się swoimi uwagami, pomysłami, pracami, sukcesami itd itp.
Chętnie bym też wymienił żonę, ale nie znalazłem jeszcze odpowiedniego forum.

wieslawbarek
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3

Post napisał: wieslawbarek » 08 lut 2009, 15:20

Kolego Micro a ty nie załapałeś gdzie tu tkwi oszustwo . Gdyby te koła były spięte łańcuchem i mniejsze i większe kręciło sie z tą samą prędkością to byłby to cud (techniki),a tutaj gdybyś zastosował zamiast tego dziwnego łańcucha zwykły pas plaski odpowiednio gruby który by wyrównał różnicę średnicy osiągniesz taki sam efekt ,no tylko że wtedy każdy szybko by się zorientował i nie byłoby tej całej hecy.W handlu są paski zębate obustronnie uzębione przy nich będzie to samo

Awatar użytkownika

BYDGOST
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: BYDGOST » 08 lut 2009, 18:07

wladca-swiata pisze:....... życzę mniej takich "geniuszy".
A mi się podoba gdy tacy geniusze pokazują swój urobek to robi się ciekawiej a czasem i weselej. Uwielbiam wyszukiwać błędy lub specjalne kruczki, którymi się posługują. Przy okazji człowiek sobie przypomina co tam w szkołach uczyli.
Ostatnio zmieniony 08 lut 2009, 21:43 przez BYDGOST, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

rockykon
Posty w temacie: 4

Post napisał: rockykon » 08 lut 2009, 18:56

hehe ale jaja, miałem okazje robić stanowisko do pomiaru tego wynalazku :-) kilka dni temu mierzyliśmy kolejna wersje z "ulepszonymi" zębami :-)

Leoo
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: Leoo » 08 lut 2009, 20:24

rockykon pisze:hehe ale jaja, miałem okazje robić stanowisko do pomiaru tego wynalazku :-) kilka dni temu mierzyliśmy kolejna wersje z "ulepszonymi" zębami :-)
Czyli kolega rockykon potwierdza działanie mechanizmu?!?
Mogę nieśmiało spytać o wyniki pomiarów????????????????

W międzyczasie wykonałem test na dźwigniach reprezentujących przekładnię (deska, dwa gwoździe i drut ze spinaczy biurowych) i wychodzi na to, że działa.

Awatar użytkownika

BYDGOST
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: BYDGOST » 08 lut 2009, 21:48

Że działa to wszyscy widzieli, tylko skąd się bierze zwyżka mocy i czy taka występuje. Ciekawe co napisze rockykon.

Awatar użytkownika

rockykon

Post napisał: rockykon » 08 lut 2009, 22:08

Jak pisałem, robiłem stanowisko pomiarowe, wykorzystałem UHU :-) motoreduktor i miernik momentu,
Na filmiku koleś sie chwali ze uzyskali 140 %, tam jakaś politechnika robiła pomiary trochę w inny sposób, nie wiem dokładnie jak to robili, ale na zasadzie silnika i prądnicy, Nie wiem ile mogę powiedzieć, ale z tego co słyszałem to po jakimś czasie dosłali im sprostowanie do pomiarów, ale panowie już zdążyli sie napalić :-)
Ja przeprowadzałem tylko pomiary.. trzeba było potem porobić tabelki, całkować i zobaczyć ile tam tych % wyszło.. W między czasie kończyłem pisać magisterkę wiec za bardzo nie miałem czasu interesować interpretacja pomiarów.
W międzyczasie powstały juz chyba ze 4 wersje, z lepsza linia zęba, z innym przełożeniem itd ..

Jak by nie było, to kolesie fajna przekładnie wymyślili..

a co do perpetum, to zadałem pyt.. czemu nie założyć kół na te ośki i połączyć paskiem i patrzeć jak sie rozpędza :-)

Adalber
Posty w temacie: 3

Post napisał: Adalber » 08 lut 2009, 22:17

Przecież to zwykła przekładnia łańcuchowa , a nadsprawność to kit .Facet to jakiś naciągacz ,który podpiera się spreparowanymi badaniami z uczelni .

Ze dwa lata temu mój znajomy o mało co nie dał się nabić w butelkę grupie profesjonalnych oszustów ,którzy rozprowadzali udziały projektu jakichś "super sprawnych" turbin wodnych . Na pokazie były broszury, filmy aura tajemniczości , działający model i świadectwa udziałowe.

Awatar użytkownika

rockykon

Post napisał: rockykon » 08 lut 2009, 22:28

No to nie hjest taka zwykła przekładnia łańcuchowa, tam oczka łańcucha sa tak połączone ze w pewnym momencie "prostują sie zwiększając średnice i napędzają drugie koło.

Wyniki raczej nie są spreparowane, tylko niekompletne...

A panowie raczej na oszustów nie wygadają ( nie noszą czarnych płaszczów i przyciemnianych okularów :-) ) porostu brak chyba chłodnego spojrzenia ..

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”