Napęd OMRON'a
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Napęd OMRON'a
Jestem całkowicie zielony w temacie serw i potrzebuję pomocy odnośnie sterowania i zasilania serwa Omrona z serii SGMAH. Motor będzie napędzał podajnik taśmy stalowej, która będzie podawana w odpowiednich odstępach. Czym zasilić taki motor? Jakiego sterowania mam użyć? Czy zakupić jakiś serwodrive czy może wystarczy mi stary PLC CPM2A, czy może potrzebne mi i to i to?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Kontakt:
Witam.
żeby serwo się w ogóle zakręciło potrzebny jest do niego napęd lub serwowzmacniacz - jak kto zwał.
Do tego serwa odpowiedni będzie napęd SGDH SigmaII o odpowiedniej mocy oczywiście.
Do sterowanie samym napędem w lini produkcyjnej najpeościej zastosować np PLC.
Mogę pomóc w doborze , oraz zakupie napędu Omrona.
Pozdrawiam
żeby serwo się w ogóle zakręciło potrzebny jest do niego napęd lub serwowzmacniacz - jak kto zwał.
Do tego serwa odpowiedni będzie napęd SGDH SigmaII o odpowiedniej mocy oczywiście.
Do sterowanie samym napędem w lini produkcyjnej najpeościej zastosować np PLC.
Mogę pomóc w doborze , oraz zakupie napędu Omrona.
Pozdrawiam
"Tak naprawdę, to nie rozumiesz jakiegoś zagadnienia, dopóki nie potrafisz go wytłumaczyć swojej babci."
Albert Einstein
Albert Einstein
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Omron to sprawdzona i pewna firma. Ja ze swoimi problemami kieruję się do tych, którzy tymi sprawami zajmują się od lat i mają duże doświadczenie: http://www.pmautomatyka.com.pl/nap%C4%9 ... 320d315fa8