- nauka
- nauka
- i nauka

frezareczka będzie służyć głównie do wycinania i wiercenia pcb, do frezowania otworów w obudowach z PCV no i zabawy

materiał z jakiego chcę zrobić konstrukcje to płyta wiórowa - tylko do niej mam dostęp, jak mi się uda zdobyć to wykorzystam sklejkę, tam gdzie będzie trzeba np. mocowania silników, wykorzystam kątowniki aluminiowe, z elektroniką powinienem sobie poradzić bez problemów
pierwszy mój dylemat - prowadnice szufladowe czy wałki.... z jednej strony zależy mi na jak najmniejszych kosztach, a z drugiej chciał bym żeby ta maszynka popracowała jakiś czas, może nawet na siebie zarobi...

co do samego wrzeciona to planuje zakup tego: http://www.allegro.pl/item526216078_wrz ... zarka.html
następne pytanie dotyczy krokowców(pytanie do praktyków

teraz trochę o precyzji wykonania, wiem że będzie z tym ciężko bo nie posiadam jakichś specjalistycznych narzędzi a chce wykonać maszynkę jak najniższym kosztem, w jakie przyrządy pomiarowe będę musiał się zaopatrzyć? chce otrzymać dokładność minimum +-1mm na polu roboczym o wymiarach kartki a4, domyślam się, że ze zwykłą metrówką będzie ciężko

pewnie pojawi się tu jeszcze sporo pytań z mojej strony, z góry dzięki za odpowiedzi i cierpliwość