gdzie jakis projekt sterownik 3 do 4A
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
gdzie jakis projekt sterownik 3 do 4A
Witam
Mam takie silniki 3A i szukam sterownika. Wiem, ze na akcesoria.cnc.info.pl jest taki sterownik ale szczerze mowiac troche drogi. Zmontowalbym to sobie bez problemu ale potrzebowalbym jakis projekt plytki. Przekopalem juz internet i nic ciekawego nie widze. Czy ktos sobie cos takiego zaprojektowal ?
A moze gdzies jest cos na mosfetach ? Na poczatek starczyloby z polkrokiem. Zaprojektowalbym sobie plytke ale mam problem z czasem i dlatego szukam czegos sprawdzonego do zmontowania.
Mam takie silniki 3A i szukam sterownika. Wiem, ze na akcesoria.cnc.info.pl jest taki sterownik ale szczerze mowiac troche drogi. Zmontowalbym to sobie bez problemu ale potrzebowalbym jakis projekt plytki. Przekopalem juz internet i nic ciekawego nie widze. Czy ktos sobie cos takiego zaprojektowal ?
A moze gdzies jest cos na mosfetach ? Na poczatek starczyloby z polkrokiem. Zaprojektowalbym sobie plytke ale mam problem z czasem i dlatego szukam czegos sprawdzonego do zmontowania.
Tagi:
-
- Kontakt:
No moze i dobre ale dla mnie tanio znaczy do 50 zl. Fakt, ze jakis porzadny mikrokrok by sie przydal ale nie stac mnie na takie cudo.pltmaxnc pisze:Radze kupić M 542 - to są bardzo dobre sterowniki.
Na allegro są wciąż bardzo tanie , chyba sprzedający nie widzą że dolar jest już prawie dwa razy droższy.
-
- Kontakt:
Dzieki ale ten schemat juz mam. Przydalaby sie porzadna plytka do tego.kazek168 pisze:Schemat L297+2xL298
Poza tym w nocie aplikacyjnej jest cos takiego: Take care to parallel channel 1 with channel 4 and channel 2 with channel 3.
Tak jest zrobione w sterowniku z akcesoria.cnc.info.pl a na tym schemacie jest inaczej. Niestety nie widze zeby pisalo czemu akurat tak.
-
- Kontakt:
No ladna ale nie ma tego w jakiejs normalnej formie ? Przynajmniej bez widoku elementow a juz calkiem idealny by byl projekt w eagle. No i czy te uklady da sie jakos porzadnie przykrecic do radiatora ? Bo widze , ze sa na srodku.morswin pisze:Jest i płytka.
Za 12 bym wzial ale do tego jeszcze przesylka. Gdybym wiedzial, ze sterownik bedzie dzialal tak jak chce to bym od razu wzial dwie sztuki i przesylka by sie troche rozlozyla[/quote]Płytka kosztuje 12pln u Sponsora - o ile to nie za drogo.
-
- Administrator
-
Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Witam
A jak byś chciał żeby sterownik ten działał?
Napewno sterownik SSK-B02 który sprzedajemy na www.akcesoria.cnc.info.pl jest przetestowany przez nasz dział elektroniki i dopiero po przetestowaniu kilku prtotypów został wprowadzony do sprzedaży.
Klienci, którzy kupili ten sterownik również nie zgłaszali problemów z użytkowaniem produktu.
Koszt płytki to 12zł
Koszt wszystkich elementów do budowy sterownika to 90zł
koszt przesyłki przy wpłacie na konto to 10zł
Napewno sterownik SSK-B02 który sprzedajemy na www.akcesoria.cnc.info.pl jest przetestowany przez nasz dział elektroniki i dopiero po przetestowaniu kilku prtotypów został wprowadzony do sprzedaży.
Klienci, którzy kupili ten sterownik również nie zgłaszali problemów z użytkowaniem produktu.
Koszt płytki to 12zł
Akcesoria CNC - EBMiA.pl
Elementy Budowy Maszyn i Automatyki
www.ebmia.pl
MECHANIKA * AUTOMATYKA * PNEUMATYKA * NARZĘDZIA * BHP, CHEMIA * TWORZYWA SZTUCZNE
Elementy Budowy Maszyn i Automatyki
www.ebmia.pl
MECHANIKA * AUTOMATYKA * PNEUMATYKA * NARZĘDZIA * BHP, CHEMIA * TWORZYWA SZTUCZNE
-
- Kontakt:
Moze niezbyt precyzyjnie sie wyrazilem. To, ze sterownik bedzie dzialal to sie domyslam. Nie wiem tylko czy polkrok to jednak nie za malo i jak bedzie dzialal z moimi silnikami.chaos pisze:Witam
No i troche drogo niestety.chaos pisze:Koszt płytki to 12zł