Pomocy program Mach 2

Dyskusje dotyczące programowania G-Code

bobas
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

Post napisał: bobas » 16 sty 2009, 11:30

Witam ja przedstawie to troszke inaczej ponizej macie to samo zdjecie tylko obrócone i na nim jest wszystko objasnione a wiec tak. Mamy wejscie freza nastepnie gróba czarna linia jest to tor jazdy freza i nastepnie wyjscie freza. Teraz prosiłbym aby do tego rysunku napisał ktos program pod Mach2 z korekcją od momentu wejscia freza az do jego wyjscia. pozdrawim i mysle ze dla tych co wiedza o co chodzi jest to zrozumiałe. pozdrawiam
Obrazek

Tagi:

Autor tematu
wlodek1
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 5

osłona

Post napisał: wlodek1 » 19 sty 2009, 08:30

Jeśli chodzi o rysunek brakuje w nim osi .Parametry x y r z prawej strony są lustrzanym
odbiciem z lewej strony .Temat dalej jak najbardziej aktualny .
Przymierzałem się do Macha 3 ale jeżeli ktoś napisze mi ten program i on pójdzie to nic nie będę zmieniał.
Pozdra2wiam: Wlodek1,

[ Dodano: 2009-01-24, 21:50 ]
No tak
Minęło trochę czasu na testach Mach 2 z korekcją narzędzia i niestety nie udało mi się ruszyć
przesunięcia narzędzia o promień.Zasugerowałem się opinią Wiesławabarka i wczoraj odinstalowałem Macha 2 i zainstalowałem Macha 3 .Kilka godzin ustawiania maszyny konfiguracji oraz danych zawartych w tych postach i tak jak Wiesław pisał program ruszył i wykonał prawidłowo operację .Wszystkim panom dziękuję za rady Wiesław ode mnie
punkt pomógł.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „G-CODE - programowanie”