Silnik wydaje piski
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
Silnik wydaje piski
Witam mam taki problem posiadam silniki 57h76-300b cewki podpięte równilegle po podłączeniu ich do sterownika silnik wydaje cichy pisk przy starcie i zatrzymaniu silnika pisk jest o wiele głośniejszy może cewki zle podpiołem gdyby ktoś miał schemat podpięcia cewek moze pomyliłem przewody przy łączeniu cewek
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Ja używam SMC64 i M542 , syczenie jest zawsze slyszalne podczas postoju silnika, nie zależnie jaki silnik jest użyty.
Podczas pracy wszystko zaglusza wrzeciono.
Jeżeli bardzo przeszkadza można podczas postoju zredukować prąd silnika lub luzować silnik przez enable.
A tak szczerze mówiąc jest to normalny objaw pracującego silnika krokowego i nie należy się przejmować.
Podczas pracy wszystko zaglusza wrzeciono.
Jeżeli bardzo przeszkadza można podczas postoju zredukować prąd silnika lub luzować silnik przez enable.
A tak szczerze mówiąc jest to normalny objaw pracującego silnika krokowego i nie należy się przejmować.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
No właśnie,chyba że wrzeciono znowu za głośno pogwizduje.Leoo pisze:Pisk mogą generować słabo zaimpregnowane uzwojenia silnika, czy wręcz luźno położone przewody silnika. Tak czy inaczej nie ma się czym przejmować, kiedy Kolega włączy wrzeciono piski nie będą dokuczały.
Ja kiedys jak testowałem jakiś sterownik z silnikami ,piszczały niewdzięcznie.Ale gdy zailacz dostał pare kondensatorów więcej wszystko sie uspokoiło.
Żeby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu.