clubber84 pisze:czyżby dwuetapowa rejestracja i w pierwszym kroku pytanie z historii Polski?
Niestety nie mam takich możliwości.
Zastosowałem metodę "stuknąć, od ręki", dokładnie tą z książki "Limes Inferior" ze strony 26:
https://www.ncac.torun.pl/~jinx/Zajdel, ... ferior.pdf
Chodzi o to, że jak jest problem i wiele różnych osób zastanawia się, kombinuje jak go rozwiązać to często pomijane są proste rozwiązania i za proste oraz takie egzotyczne i nieoczywiste, o których nikt nie pomyśli, albo wszyscy pomyślą ale nie powiedzą, bo nie wyjść na głupka.
Gdy jest jakiś problem to biorę pod uwagę i sprawdzam te oczywiste i te nieoczywiste rozwiązania.
Zrobiłem przegląd wszystkich możliwości bezpośrednio na forum, zadałem jedno pytanie AI o pewne prawidłowości występujące powszechnie, jeśli chodzi o takie posty na forach, i zmieniłem jedno ustawienie. Mój błąd, że zrobiłem to tak późno. Już dawno powinienem to wszystko przejrzeć co może robić moderator, zamiast tyle klikać i obserwować pojawiające się posty i nowi użytkownicy, np. kolejne wcielenia riki. Ostatni to riki96.

No i jest różnica między wczoraj:
memberlist.php?start=93510
a dziś:
memberlist.php?start=93540
Coś się poprawiło, chociaż pojawił się spam od uśpionego użytkownika... ale nowych dziwnych nie ma.
Dla moderatorów (no, wiem że wielu nie ma):
oprócz blokowania poszczególnych użytkowników jest jeszcze coś więcej. Po prostu trzeba wszystkie opcje w moderacji przejrzeć, zobaczyć co i jak można odfiltrowywać.
Z pewnością znajdziecie coś co ustawiłem na miesiąc, dokładnie: "1 miesiąc (do 03 sie 2026 )".
Klika się na jeden element w oknie z listą i strzałkami z klawiatury góra dół przewija listę, a pod oknem listy pokazują się dodatkowe informacje.
A jak nie znajdziecie tego to w historii moderacji jest lista czynności jakie zrobiłem 6 lipca.
Zmiana jest automatycznie odwracalna. Więc za miesiąc możecie ustawić to samo albo nawet zamknąć możliwość zakładania kont i przykleić w paru miejscach informacje kiedy można się rejestrować i odblokowywać ją np. raz w tygodniu wieczorem i przy okazji umawiając się z jasiem, drzasiem i innymi szopenami wzajemnie blokującymi sobie posty na cotygodniowe pogawędki... hehehe.
Jak to zorganizujecie, dla mnie nieistotne, co mogłem zrobiłem. Idę pozbierać trochę patyków i zrobić codzienną kawę na ognisku, później zamknąć kury w kurniku na noc i też iść spać. Zajrzę za miesiąc, a może nie. Dobranoc.