Dokąd zmierza świat

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 90

Re: Dokąd zmierza świat

Post napisał: IMPULS3 » 06 lip 2026, 17:34

jasiu... pisze:Trzeba otworzyć się na nowe, spróbować zrozumieć.

Nie zrozumiałeś kontekstu w jakim to napisałem. To nie było zdanie prawdziwe lecz pokazujące że Ty wiesz wiecej od nich skoro kategorycznie twierdzisz że coś nie działa. :P Swoją drogą to musisz pogadać z Drzaśkiem jednak bo on elektronik to akurat by Ci coś podpowiedział i albo byście jechali w jednej drużynie albo jak za dawnych lat w covidzie. :)
jasiu... pisze:ndywidualna świadomość nie musiałaby w nim „gasnąć”, a jedynie scalać się z powrotem z polem uniwersalnym. Zjawiska uznawane za paranormalne, jak telepatia czy doświadczenia z pogranicza śmierci, mogłyby zaś wynikać z naszej fundamentalnej łączności w ramach tego samego pola.

Tak to też wynika z tego co niosą ze sobą wszelkie przesłanki choćby słynne NDE i innych tego typu rzeczy. Choć poznanie tego w jakiś większych dokładnościach jest póki co poza stanem umysłu ludzi.

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 60

Re: Dokąd zmierza świat

Post napisał: jasiu... » 06 lip 2026, 19:33

IMPULS3 pisze:
06 lip 2026, 17:34
Swoją drogą to musisz pogadać z Drzaśkiem jednak
To się nie da, on jest dumny, że mnie zablokował. I nie odblokuje, bo ja jestem pewny, że w przypadku dojścia do władzy Konfederacji, "elity" KO zostaną w władzach spółek zastąpione "elitami" Konfy. Tylko tyle się zmieni. Przy tych samych kuwetach inne koty będą się wypasać. Tak działa ten mechanizm.
IMPULS3 pisze:
06 lip 2026, 17:34
Tak to też wynika z tego co niosą ze sobą wszelkie przesłanki choćby słynne NDE
To jest też zgodne z ewangelią. Zobacz inny fragment, będący wypowiedzią fizyczki, a cytowany w Chipie: Teksty głównych religii często opisują wzajemnie połączoną świadomość. Wcześni fizycy kwantowi doszli do podobnych idei. Teraz nadszedł czas, aby współczesna nauka przyrodnicza poważnie zaczęła to badać

I takich cytatów, mówiących o jedności z Bogiem znajdziemy w Biblii niemało. Choćby 1 List do Koryntian 6,17, gdzie stoi jak byk: "Ten zaś, kto się łączy z Panem, jest z Nim jednym duchem."

Czyli idziesz do nieba, znaczy twoja świadomość dołącza do "jednolitego pola świadomości", jak ona to określa. Idziesz do piekła, twoja świadomość błąka się w otchłaniach. Jakoś dziwnie nauka zgadza się tutaj z Biblią.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”