Pierwszy elektryk.
-
kamiennik
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 4
Pierwszy elektryk.
Czas i na mnie, pierwsze wozidło elektryczne jako 3 auto, jest diesel, jest i hybryda plug in Tucson, który mi bardziej na nerwy gra niż się spodziewałem, niestety, zaawansowana elektronika, bagaż 2 w 1 czyli spalina i elektryk w jednym to koszty! i problemy..
Mój wybór to 3, nie wiem zawsze jak coś wybieram to z trzech... Nissan ariya, ford mach e, i na koniec bz4x, pierwszy raz to widzialem to taki niedo..ale bardzo pozytywnie. Ktokolwiek użytkuje i swoje dołoży. Dzięki. 2 rączka- 23-24 rok
Mój wybór to 3, nie wiem zawsze jak coś wybieram to z trzech... Nissan ariya, ford mach e, i na koniec bz4x, pierwszy raz to widzialem to taki niedo..ale bardzo pozytywnie. Ktokolwiek użytkuje i swoje dołoży. Dzięki. 2 rączka- 23-24 rok
-
kamiennik

Re: Pierwszy elektryk.
24 rok, kilkukrotnie wywalał błąd P17A000, 2 razy w serwisie na wgranie aktualizacji, potrafi zeżreć cały akumulator 12V w kilka dni, zima raczej o jeździe na prądzie zapomnij, chłodno to silnik spalinowy od razu startuje, ogólnie drażniące pierdoły, nie mówię że to zły samochód, tak jakoś przestał mi odpowiadać. Żadne auto mi nie mówi kiedy i gdzie mam jechać, pewnie takiej opcji nie wykupiłem 
-
kamiennik

kozak12 pisze:A masz samego elektryka?
Bo tam bez planowania nie pojedziesz
Jeździłem kilkoma, powiedzmy że posiadałem na weekend, co bym miał planowac? Nie rozumiem? Mapy? znam każdą ulicę i większośc dziur w moim mieście, ładowarki? Nie, dziękuję, mam w domu.
-
kozak12
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 6
W jakim okresie miałeś to auto na weekend latem czy zima.
Może faktycznie do latania po sklepach w koło komina to lepsze rozwiązanie niż hulajnoga . Ale trasy bez planowania nie zrobisz
Dodane 7 minuty 15 sekundy:
Po co LPG do latania w kło komina .
Cadillac w cabrio i kowbojski kapelusz
Ewentualnie AMG
A na dalsze wyjazdy Fabia LPG . To jest prawdziwa wolność. Za 100zl miesiąc jeździsz.
Może faktycznie do latania po sklepach w koło komina to lepsze rozwiązanie niż hulajnoga . Ale trasy bez planowania nie zrobisz
Dodane 7 minuty 15 sekundy:
Bo taka moda na elektryki bogaci mieli chce i reszta:)
Po co LPG do latania w kło komina .
Cadillac w cabrio i kowbojski kapelusz
Ewentualnie AMG
A na dalsze wyjazdy Fabia LPG . To jest prawdziwa wolność. Za 100zl miesiąc jeździsz.
-
kamiennik

kozak12 pisze: Ale trasy bez planowania nie zrobisz
Człowieku, pytanie jest banalnie proste! Jesteś użytkownikiem jednego z tych trzech które zapodałem? Jakie !@!# trasy? O trasy pytałem? W zimie miałem zasięg jakieś 300km, bez oszczędzania, czy to mało jak na 3 auto do miasta? U mnie to jedno ładowanie na tydzień+. Serio? Czego nie zrozumiałeś?
-
kozak12
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 6
Nie zrozumiałem że kupujesz takie auto bo już inni mieli. I teraz Ty chcesz pokazać że cię stać.kamiennik pisze: ↑22 cze 2026, 19:03kozak12 pisze: Ale trasy bez planowania nie zrobisz
Człowieku, pytanie jest banalnie proste! Jesteś użytkownikiem jednego z tych trzech które zapodałem? Jakie !@!# trasy? O trasy pytałem? W zimie miałem zasięg jakieś 300km, bez oszczędzania, czy to mało jak na 3 auto do miasta? U mnie to jedno ładowanie na tydzień+. Serio? Czego nie zrozumiałeś?
Takich trzech jak wymieniłeś nie mam i już nie będę szukał .