Tomas128,
Oczywiście jest sens w Twojej wycenie odnośnie kserowania DTR-ki, ale u mnie np sprawa wygląda troszkę inaczej bo obok ksero przejeżdżam dziennie i na poczcie też jestem dziennie i jeżeli ktoś mnie prosi o DTR to płaci za usługę ksero, bindowanie i wysyłkę, a jeżeli chodzi o mój czas to wiem, że oczywiście stracę w sumie około 0,5h na to wszystko łącznie z wysyłką, ale jestem przekonany, że jak będę w potrzebie to też ktoś mi pomoże i oczywiście już doświadczyłem darmowej pomocy z tego forum.
Jest także wielka różnica pomiędzy osobami, które posiadają maszyny i udostępniają swoje DTR-ki bo posiadacze maszyn bez problemu sobie pomogą natomiast jeżeli ktoś nie posiada swoich maszyn, a tylko sprzedaje DTR-ki to jest świadomy tego, że od nikogo nic nie bedzie potrzebował w przyszłości tak więc kasa górą.
Tomas128 pisze:A Ty kolego Arcio piszesz mi o jakims nieporozumieniu. To jest nieporozumienie co Ty piszesz.
Ja ogólnie nie mam do Ciebie pretensji o cenę jaką mi zaproponowałeś bo stówa to śmieszna kasa w obecnych czasach, ale ja dostałem nie tylko od Ciebie propozycję na DTR-kę + tabliczkę gwintów i posuwów więc logiczne jest, że wybiorę najtańszą ofertę i kupiłem tabliczkę w formacie pdf za dychę, a DTR może poczekać.
Tomas128 pisze:Patrząc na maszyny które posiadasz hobbysta nie jestes, tak więc zarbiasz na tych maszynach, a ja wiem ile kosztują usługi na obrabiarkach.
I tu się zdziwisz - jestem po technikum elektrycznym, produkcji seryjnej nie prowadzę, z nikim nie współpracuję, moje produkty sprzedaję na allegro, prowadzę jednoosobową działalność, sam utrzymuję rodzinę i możesz mi wierzyć, że samemu nie jest tak łatwo.
Tomas128 pisze:Co do kryminogennego interesu to bym tego tak nie przeżywał, aczkolwiek wiem że policja skarbowa czuwa i już ktoś popłynął na tym interesie i tyle co kary zapłacił to na DTRkach nie zarobił także nie warto.
To się fachowo nazywa UKS (Urząd Kontroli Skarbowej) i gwarantuję Ci, że ta instytucja działa sprawnie

i nie zalecam spotkania z UKS-em osobom, które prowadzą lewy handel w internecie bez legalizacji,a co za tym idzie bez płacenia podatków.
Tomas128, luzik i Wesołych Świat!!!
a temat chyba do usunięcia.
Remonty bieżące i kapitalne mini i midi koparek gąsienicowych.
601081098