Czyli forum zbędne i nie ma o co kopii kruszyć
Koniec forum ?
-
forestgril
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 14
Re: Koniec forum ?
Kolagen dla koni. Sprawdzony i polecany przez wiele osób. Końskie dawki
-
kamar
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 110
- Kontakt:
Mam go se wstrzyknąć między oczka tych ośmiu śrub i druty ?forestgril pisze: ↑20 mar 2026, 11:52Kolagen dla koni. Sprawdzony i polecany przez wiele osób. Końskie dawkiniedrogi i skutecznie. Wiem z pierwszej drugiej i trzeciej ręki (albo nogi)
Ostatnio zmieniony 20 mar 2026, 12:01 przez kamar, łącznie zmieniany 1 raz.
-
senio
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 41
No właśnie o to chodzi, że nie nie. Lubię je czytać , a za chwilę może nie będzie już takiej możliwości.
Popatrzmy na to trzeźwo. Dzisiaj jako jedyny jeszcze kol. WZÓR to kasuje i podobno Ty z resztek uprawnień gdzieś tam na kawałku. WZÓR jest chory ma czas i ok. Załóżmy teraz, że kolega WZÓR traci z dnia na dzień czas na systematyczne działania, czy w ogóle (powód bez znaczenia) i co się dzieje ?. To forum przestaje istnieć zalane spamem w tydzień. I o tym jest ten temat, a przynajmniej był.
Ja się już tu nie udzielam. Co miałem napisać napisałem. Nie mam nic więcej do dodania w tym temacie.
-
kozak12
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 2
Żelki takie jak cukierki się spożywa.kamar pisze: ↑20 mar 2026, 12:00Mam go se wstrzyknąć między oczka tych ośmiu śrub i druty ?forestgril pisze: ↑20 mar 2026, 11:52Kolagen dla koni. Sprawdzony i polecany przez wiele osób. Końskie dawkiniedrogi i skutecznie. Wiem z pierwszej drugiej i trzeciej ręki (albo nogi)
Tarcie będzie mniejsze ?
Na sprawy drutowe w kościach to tramal lub morfina d pomoże
Szkoda kasy na żelki.
-
forestgril
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 14
A nie wiedziałem, że Kolega w warsztacie transformuje już w kierunku cyborga … jak tak to smar miedziowy może, jest na naszej giełdzie
a na stawy jeszcze biologiczne to kolagen dla koni i „stawokost” - oba sprawdzone na niewielkiej ale znaczącej próbie kontrolnej.
-
IMPULS3
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 27
forestgril pisze:a na stawy jeszcze biologiczne to kolagen dla koni i „stawokost” - oba sprawdzone na niewielkiej ale znaczącej próbie kontrolnej.
Moze forum nie da sie wyleczyć ze spamu, ale stawy na forum można wyleczyć, wiec może dział medyczny by się przydał?
-
jasiu...
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 33
My się nie leczymy. My się wymieniamy doświadczeniami, w każdym razie tak to wygląda u mnie. Skoro mnie fizjoterapeuta w ten sposób rozciągał staw, tłumacząc po co to robi, żeby w szczelinę pomiędzy rzepką, a stawem napłynęła maź, to ja się tymi wspomnieniami dzielę. W czasach ogólnego dostępu do fizjoterapii (na NFZ oczywiście) może ktoś przemyśleć, że może żona mogłaby coś podobnego robić. Ja nie namawiam do wiązania buta dżdżownicą (trzeba sobie radzić, jak gazda mówił), ale pokazuje coś, co nie zaszkodzi, a mnie pomogło.
No tak, jest jeszcze alternatywa. Sympatyczna pani doktor w tym programie, co to przed nim leci taka plansza "Reklama".
Doskonały też przy przeziębieniach! Mała uwaga!!! Pod wpływem temperatury kolagen przekształca się, następuje denaturacja białek i powstaje z niego żelatyna. No i znowu leczymy się nawzajem. Żeby organizm z tej drobiowej żelatyny zrobił sobie z powrotem kolagen, musi mieć do tego witaminę C! Acha, kuracja nie dłużej, niż dwa tygodnie!
Za dużo mięsa. A od tego nie tylko może być "choroba królów", czyli dna moczanowa, ale i zniszczenie stawów. Niestety, puryny z mięsa zmieniają się w kwas moczowy, a on tak właśnie działa. No i znów o medycynie! Nie, nie chodzi mi, że u ciebie, tak ogólnie. Dlatego nie zaleca się kuracji żelatynowej na dłużej.
Fachowcem nie jestem, ale ja bym w takiej sytuacji szukał fachowca. Czemu boli? Ano bo receptory bólowe coś tam odbierają (najczęściej stan zapalny) i nerw transmituje to do mózgu. To co robić, żeby receptory bólowe nie odbierały? Może te druty trzeba trochę poprzestawiać (reoperacja)? Może da się miejscowo trochę przytępić odbieranie bodźców przez wybrane nerwy? Co mówią neurolodzy? Przecież musi być jakieś normalne wyjście. Bo tramal to wyjście nie jest. To nie może być coś, co łykasz i rozchodzi się w całym organizmie. Tu trzeba jakiegoś działania, ograniczonego do miejsca powstawania bólu. Przecież musi się dać z tym coś zrobić.
-
WZÓR
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 44
A co mam uźwa płakać.
Zerknij na to w różowych okularach i zobacz jakiś + w tunelu.
W dziale : ,,nowe posty" powinna być zakładka moderacja ( której nie ma).
Kliknąłbym ,,zaznacz wszystko" i do kosza.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki