Program Pomocny dla Przygotowania Produkcji

Oprogramowanie symulacyjne

Autor tematu
misiekuba
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 2

Program Pomocny dla Przygotowania Produkcji

Post napisał: misiekuba » 10 gru 2008, 22:07

Witam,
Mam pytanie. Czy ktoś z Was miał/ma doświadczenia z programem do zarządzania produkcją ślusarni?

W naszej firmie, mamy między innymi dwie wypalarki i dwie krawędziarki. Do tego kilka tokarek i inny sprzęt typowo ślusarski (piły, spawarki, szlifierki, wiertarki). Większość (około 90%) produkcji, to produkcja mało seryjna - pod zamówienie - od kotew po maszty dla sieci telekomunikacyjnych. Ślusarnia zatrudnia kilkadziesiąt osób.

Szukamy programu, który pomógłby nam zarządzać tego typu zmienną produkcją. Chcielibyśmy, aby wspierał też wyceny ofert, badał wydajność pracy itp.
Macie jakieś doświadczenia z tego typu programami? Możecie powiedzieć, coś dobrego lub złego o konkretnych rozwiązaniach?

Tagi:

Awatar użytkownika

easy2002
Moderator
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Kontakt:

Post napisał: easy2002 » 11 gru 2008, 07:10

Witam
Comarch - CDN XL
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje ;-) ---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281

Autor tematu
misiekuba
Posty w temacie: 2

Post napisał: misiekuba » 11 gru 2008, 10:09

Easy, a masz jakieś doświadczenia z tym programem?
Osobiście znam gościa, który pracował na tym programie i twierdzi, że soft był OK.
Ale chciałbym poznać zdanie innych użytkowników. Przy jakiego typu produkcji można go używać i przy jakiego typu działaniach wychodzą jego ograniczenia?

aspem
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1

Post napisał: aspem » 14 gru 2008, 12:12

Witam,

Ja znalałem coś takiego: www.pdcam.pl - to ich strona. Z opisu wygląda w miarę ok - chyba czegoś takiego poszukujesz ale to tylko opis.

Z tego co widzę to robią pokazy przez neta - fajnie to działa - bo miałem przez nich robiony taki pokaz ale innego softu na wypalarki.

Jak coś się dowiesz to napisz jak to działa.

Aspem

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Oprogramowanie symulacyjne”