Niech szlag trafi Pocztę Polską.
-
Leszek_Z
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 2
Niech szlag trafi Pocztę Polską.
Witajcie.
U kitajców zamówiłem sobie liniały dostawa miała być do 16-go listopada. Sprzedawca w ten sam dzień wysłał paczkę. Czekam sobie i czekam, a 24-go musiałem wyjechać za granicę. Bedąc już za granicą dostaje maila z poczty że moja paczka w zabrzu czeka na odprawę celną i mam wysłać dokumenty potwierdzający zakup i cenę celem naliczenia cła. Liczyłem się z tym że doliczą cło. O.K wysyłam mailem skriny z zakupu i myślę sobie że naliczą cło i małżonka odbierze paczkę płacąc należną kwotę. Ale ku*** nie było by to za proste. Dostaje maila z informacją że owszem paczka podlega ocleniu i muszę osobiście udać się do urzędu celem złożenia pełnomocnictwa. Dzwonię do urzedu w mojej miejscowości i pytam czy żona nie może tego zrobić w moim imienu odpowiedz -nie. Musze być osobiscie. Żadne prośby nie skutkują oni mają swoje przepisy i basta. ku*** mać, w dobie e-dowodów ,podpisów elektronicznych, wideo konferencji nie można zdalnie tego załatwić. Do Zabrza to można sobie dzwonić do usranej śmierci nikt nie odbiera. Niech ten skostniały komunistyczny twór jakim jest poczta szlag najaśniejszy trafi. Uf musiałem sobie ulżyć.
U kitajców zamówiłem sobie liniały dostawa miała być do 16-go listopada. Sprzedawca w ten sam dzień wysłał paczkę. Czekam sobie i czekam, a 24-go musiałem wyjechać za granicę. Bedąc już za granicą dostaje maila z poczty że moja paczka w zabrzu czeka na odprawę celną i mam wysłać dokumenty potwierdzający zakup i cenę celem naliczenia cła. Liczyłem się z tym że doliczą cło. O.K wysyłam mailem skriny z zakupu i myślę sobie że naliczą cło i małżonka odbierze paczkę płacąc należną kwotę. Ale ku*** nie było by to za proste. Dostaje maila z informacją że owszem paczka podlega ocleniu i muszę osobiście udać się do urzędu celem złożenia pełnomocnictwa. Dzwonię do urzedu w mojej miejscowości i pytam czy żona nie może tego zrobić w moim imienu odpowiedz -nie. Musze być osobiscie. Żadne prośby nie skutkują oni mają swoje przepisy i basta. ku*** mać, w dobie e-dowodów ,podpisów elektronicznych, wideo konferencji nie można zdalnie tego załatwić. Do Zabrza to można sobie dzwonić do usranej śmierci nikt nie odbiera. Niech ten skostniały komunistyczny twór jakim jest poczta szlag najaśniejszy trafi. Uf musiałem sobie ulżyć.
Oko za oko,ząb za ząb,a du** za pieniądze..
-
RomanJ4
- Lider FORUM (min. 2000)

Re: Niech szlag trafi Pocztę Polską.
Ja zdalnie pełnomocnictwo dla osoby do odbioru przesyłki zaadresowanej na moje nazwisko (ale w innym mieście) załatwiłem przez mój urząd pocztowy gdzie mieszkam. Jest taka usługa. Wypełniłem formularz z podaniem danych upoważnionego, numerem urzędu pocztowego który miał moją przesyłkę, i tam osoba odebrała tam upoważnienie i potem przesyłkę. Czy tak można z innego kraju - nie wiem. Ale masz rację, cyfryzacja, komputery, bajery, ale jak co do czego, to papier i długopis... PP jeszcze do tego nie dorosła...
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
kamar

- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
A niech
(u mnie był to UP Lublin) Po kilku dniach dostałem maila, że z jakiś tam powodów nie są władni to oclić i kazali aboarot załatwiać to na jakiś inny oddział pocztowy. Wqrwiony kazałem odesłać do Chin. Po tygodniu dostałem zwrot kasy pomniejszony o 26 zl. Przy zakupie za ponad 2 tys. Daj Boże tej instytucji jak najgorzej
spedycją przychodziły bez problemu.
-
WZÓR
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Obawiam się, że aż tak szybko to nie nastąpi.
Szlag nie trafi Poczty Polskiej .... , będzie istniała jak i ZUS do tej pory.
Mariusz.
Szlag nie trafi Poczty Polskiej .... , będzie istniała jak i ZUS do tej pory.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
kamar

- Kontakt:
Jak może paść skoro ma "Polska " w nazwie
i jest władna przejąć przesyłki od China Post.
Zaznaczać innego wysyłającego niż China Post i idą normalnie choć drożej.
Zaznaczać innego wysyłającego niż China Post i idą normalnie choć drożej.
-
pukury

- Posty w temacie: 1
Hej.
Swoją drogą - jak to jest ?
Coś tam kupiłem na ali i zanim przesyłka została wysłana inpost już ją zapisał i mogłem przekierować na paczkomat .
Co też uczyniłem - ale oczywiście przesyłka znikła .
Doszła pocztą.
pzd.
Swoją drogą - jak to jest ?
Coś tam kupiłem na ali i zanim przesyłka została wysłana inpost już ją zapisał i mogłem przekierować na paczkomat .
Co też uczyniłem - ale oczywiście przesyłka znikła .
Doszła pocztą.
pzd.
Mane Tekel Fares
-
kamar

- Kontakt:
Każdy walczy o swój kawałek tortu 
I tylko nam zewsząd ...dobrobyt
I tylko nam zewsząd ...dobrobyt
-
251mz
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
kamar pisze:Po tygodniu dostałem zwrot kasy pomniejszony o 26 zl. Przy zakupie za ponad 2 tys.
Zawsze się zastanawiałem nad tym , tylko w wersji z kurierem.
Zamawiasz coś i np oni chcą od Ciebie CE , chińczyk nie odpisuje.
Mówisz do kuriera ,że masz to gdzieś , nie odprawiasz i co wtedy?
Oni sami zwracają to do chin? Czy leży sobie i nalicza się za magazynowanie?
-
kamar

- Kontakt:
Zawsze masz prawo zwrócić jeśli to towar handlowy. Sam byłem zaskoczony kwotą kosztów i brakiem jakichkolwiek wstrętów. W sumie to mnie się nie chciało użerać z urzędem. Wystąpiłem o zwrot ze względu na brak odprawy celnej i przeszło.
-
RomanJ4

Kiedyś zamówiłem w CPR uchwyt 6-szczękowy 200mm,

według śledzenia na cargo w Warszawie znalazło się już po kilku dniach, ale w UC(Pruszcz Gdański
)

przeleżało prawie miesiąc zanim przysłali pismo o zamówienie i cenę. Na szczęście po ocleniu szybko przysłali ile do zapłaty, a po uiszczeniu przyszło w tydzień..

według śledzenia na cargo w Warszawie znalazło się już po kilku dniach, ale w UC(Pruszcz Gdański

przeleżało prawie miesiąc zanim przysłali pismo o zamówienie i cenę. Na szczęście po ocleniu szybko przysłali ile do zapłaty, a po uiszczeniu przyszło w tydzień..
pozdrawiam,
Roman
Roman