MAT
-
tuxcnc
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 3
MAT
Byłem święcie przekonany, że AI jest zbyt głupie żeby zastąpić żywego człowieka, ale myliłem się.
Dzisiaj nie dostałem paczki do paczkomatu Inpost. Rano figurowała jako "w doręczeniu", a wieczorem jako "przyjęta w centrum logistycznym". Co ciekawe druga paczka czekała sobie grzecznie w paczkomacie, więc ewidentnie "coś im nie pykło", bo zwykle drugą paczkę dokładają do tej samej skrytki...
Ponieważ pierwszy raz mi się to przydarzyło, więc postanowiłem zadzwonić na infolinię i upewnić się, że paczka jutro dotrze, a nie wróci do Chin...
Dzwoniłem kilkakrotnie i za każdym razem łączyło mnie z czymś co nazywa się MAT i jest jakąś formą AI.
W instrukcji na stronie Inpost przeczytałem, że jeżeli MAT nie potrafi mi pomóc, to mogę poprosić o kontakt z żywym człowiekiem.
No więc zadzwoniłem jeszcze raz i mówię "połącz mnie z konsultantem", na co usłyszałem coś w stylu "tak, rozumiem, chcesz rozmawiać z konsultantem, ale zanim cię z nim połączę musimy ustalić, czy ja nie potrafię ci pomóc" i zaczął nawijać swoje bajki od nowa...
Zasadniczo to ten MAT powinien nazywać się Wibrator, bo to dobra nazwa dla sztucznego ch***...
Ale w sumie to jaki sens mieć pretensje do maszyny, kiedy winny jest ten penis, który ją zaprogramował...
No bo moje wrażenie jest takie, że MAT powstał tylko po to, żeby ludzi z infolinii wysłać w kolejkę po zasiłek dla bezrobotnych, a jakością obsługi klienta nikt tam się nie przejmował.
Cóż, są inne firmy, trzeba będzie dać im szansę...
Dzisiaj nie dostałem paczki do paczkomatu Inpost. Rano figurowała jako "w doręczeniu", a wieczorem jako "przyjęta w centrum logistycznym". Co ciekawe druga paczka czekała sobie grzecznie w paczkomacie, więc ewidentnie "coś im nie pykło", bo zwykle drugą paczkę dokładają do tej samej skrytki...
Ponieważ pierwszy raz mi się to przydarzyło, więc postanowiłem zadzwonić na infolinię i upewnić się, że paczka jutro dotrze, a nie wróci do Chin...
Dzwoniłem kilkakrotnie i za każdym razem łączyło mnie z czymś co nazywa się MAT i jest jakąś formą AI.
W instrukcji na stronie Inpost przeczytałem, że jeżeli MAT nie potrafi mi pomóc, to mogę poprosić o kontakt z żywym człowiekiem.
No więc zadzwoniłem jeszcze raz i mówię "połącz mnie z konsultantem", na co usłyszałem coś w stylu "tak, rozumiem, chcesz rozmawiać z konsultantem, ale zanim cię z nim połączę musimy ustalić, czy ja nie potrafię ci pomóc" i zaczął nawijać swoje bajki od nowa...
Zasadniczo to ten MAT powinien nazywać się Wibrator, bo to dobra nazwa dla sztucznego ch***...
Ale w sumie to jaki sens mieć pretensje do maszyny, kiedy winny jest ten penis, który ją zaprogramował...
No bo moje wrażenie jest takie, że MAT powstał tylko po to, żeby ludzi z infolinii wysłać w kolejkę po zasiłek dla bezrobotnych, a jakością obsługi klienta nikt tam się nie przejmował.
Cóż, są inne firmy, trzeba będzie dać im szansę...
-
JacekBelof
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

Re: MAT
Spróbuj z tą Atrapą Inteligencji w PZU... za cholerę nie chciała mnie połączyć z "żywym człowiekiem", musiałem wznieść się na wyżyny wirtuozerii w użyciu kuchennej łaciny, żeby po dobrych kilku minutach się na mnie na tyle obraziła, że... chyba w ramach skargi połączyła mnie z konsultantem.
-
senio
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 2
Rozmowa z Mat-em. Nie włożyłem do paczkomatu przesyłki, bo pomyłkowo zaznaczyłem zły gabaryt na etykiecie. Nie zdążyłem kliknąć rezygnuj i zniknęło, zamknąłem więc skrytkę. W domu sprawdziłem, że jest nadana. Dzwonie - Mat :
Podaj 4 ostatnie numery przesyłki
Czy telefon z którego dzwonisz jest powiązany z ta przesyłką
Jaki jest problem
Czy skrytka w paczkomacie była pusta
Czy jest dalej pusta
Czy możesz przepakować na gabaryt z etykiety - akurat mogłem
Przepakuj, doklej tą samą etykietę i nadaj jeszcze raz.
Sprawdzam status przesyłki - do nadania w paczkomacie
Bez żywego człowieka - MAT ogarnął.
Koniec
Podaj 4 ostatnie numery przesyłki
Czy telefon z którego dzwonisz jest powiązany z ta przesyłką
Jaki jest problem
Czy skrytka w paczkomacie była pusta
Czy jest dalej pusta
Czy możesz przepakować na gabaryt z etykiety - akurat mogłem
Przepakuj, doklej tą samą etykietę i nadaj jeszcze raz.
Sprawdzam status przesyłki - do nadania w paczkomacie
Bez żywego człowieka - MAT ogarnął.
Koniec
Ostatnio zmieniony 04 gru 2025, 13:32 przez senio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
tuxcnc
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)

Dzisiaj zupełnym przypadkiem dorwałem kuriera.
Mówił, że ma na samochodzie osiemset paczek, najpierw ładuje do paczkomatu największe (żeby mógł się na pace w ogóle poruszać), a nad drobnicą nie panuje zupełnie.
Paczka z trudem, ale się znalazła...
Mówił też, że MAT to totalne nieporozumienie, bo muszą się z nim użerać też kurierzy
Tak! Kurierzy nie mają swojego tajnego numeru na infolinię, tylko żeby cokolwiek tam sprawdzić muszą gadać z automatem...
No cyrk totalny.
Mówił, że ma na samochodzie osiemset paczek, najpierw ładuje do paczkomatu największe (żeby mógł się na pace w ogóle poruszać), a nad drobnicą nie panuje zupełnie.
Paczka z trudem, ale się znalazła...
Mówił też, że MAT to totalne nieporozumienie, bo muszą się z nim użerać też kurierzy
Tak! Kurierzy nie mają swojego tajnego numeru na infolinię, tylko żeby cokolwiek tam sprawdzić muszą gadać z automatem...
No cyrk totalny.
-
WZÓR
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Wczoraj dzwoniłem do Orange , gdyż od trzech dni nie działa mi internet w telefonie ( jakby nie światłowód i wifi , to byłbym w czarnej d**e).251mz pisze: ↑04 gru 2025, 20:03To wszystko powstało po to że jak dzwonisz z jakimś problemem to masz zgłosić i łaskawie czekać.
I nic nie zrobisz bo innego kontaktu nie ma a połączyć się z człowiekiem nie możesz.
I to jest też dla odbijania tych mniej wytrwałych od ściany co sobie darują szarpanie się.
Odezwał się do mnie ,,bohater" tego tematu i jakimś cudem połączył mnie z asystetem działu obsługi klienta.
Ten , tzw. człowiek bladego pojęcia nie miał dlaczego u mnie nie ma internetu .
.... , i taką pomoc otrzymałem.
Jakby nie wójek kumpla ( pracuje jako monter w Orange) nie dowiedziałbym się , że są problemy z masztem i do dnia 10 grudnia będą się z nim bawić.
P.s.
Po godzinie Mat do mnie oddzwonił i poprosił o ocenę otrzymanej pomocy.
Nawciskalem mu ile wlezie wiedząc , że jest ta rozmowa nagrywana.
.... , a co tam.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
RomanJ4
- Lider FORUM (min. 2000)

Święta prawda, ostatnio nie mogłem dodzwonić się do swojego miejscowego banku, tylko 20 razy: "Jak.. to naciśnij 2", i wywalało mnie gdzieś na antypody..251mz pisze:To wszystko powstało po to że jak dzwonisz z jakimś problemem to masz zgłosić i łaskawie czekać.
I nic nie zrobisz bo innego kontaktu nie ma a połączyć się z człowiekiem nie możesz.
I to jest też dla odbijania tych mniej wytrwałych od ściany co sobie darują szarpanie się.
Jak tak jeszcze będzie na pogotowiu i straży pożarnej to strach tu żyć...
WZÓR pisze:Nawciskalem mu ile wlezie wiedząc , że jest ta rozmowa nagrywana.
.... , a co tam.
...I netu nie będzie 3 tygodnie...
Ostatnio zmieniony 04 gru 2025, 23:14 przez RomanJ4, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
JacekBelof
- Specjalista poziom 3 (min. 600)