Kosmologia

teoria o rozumieniu kosmosu

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 39

Re: Kosmologia

Post napisał: IMPULS3 » 20 lis 2025, 16:44

Astralny Byt pisze:Mi jest przykro bardzo i płacze że niechcecie moich nauk .....Jesteście złymi ludzmi widać . A fe .Nie kocham was .

Nauk? Skoro piszesz że:
Astralny Byt pisze:Polacy nie zdają sobie sprawy czym jest Ukraina .Mysla sobie ,bracia Słowianie .......i są w du*** na maxa .
Polacy niemają Pojecia czym są Ukraincy .........

To oznacza ze cenisz jedne narody wyżej inne niżej. A skoro owe narody jakoś sobie funkcjonują to znaczy że nie są złe. Ale aby do tego dojść to potrzeba jest odróznienia kto steruje ludzmi a nie obarczanie wina ludzi.
Astralny Byt pisze:Z tej prawdziwej Yogi :) Nie leżenia pokrzywionym na materacu .
Ale wy nie chcecie tego a ja to akcepuje

Ja chcę, dawaj, pisz to zaraz obadam co wiesz choć ja w kwestii medytacji wiedzę mam słabą ale coś tam wiem.

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 32

Post napisał: jasiu... » 20 lis 2025, 17:01

Astralny Byt pisze:
20 lis 2025, 16:34
Polacy nie zdają sobie sprawy czym jest Ukraina
Mój dziadek, wielki fan Piłsudskiego, był w wojsku w Łucku. Trafił tam po wojnie Polsko-Bolszewickiej. Pamiętam jego opowiadania z tamtych czasów.

Czy ewentualne zwycięstwo Ukrainy w wojnie z Rosją, byłoby bezpieczne dla Polski, a nawet Europy? Nie potrafię na tak sformułowane pytanie odpowiedzieć. Ale bez względu na wynik wojny, ja się bardziej obawiam powtórki z historii. Rosja co prawda nie wygrała wojny w Afganistanie, ale weterani z Afganistanu stali się wówczas sporym problemem nie tylko dla Rosji. Jak będzie z weteranami z wojny ukraińskiej i czy nie tak samo?
Astralny Byt pisze:
Mi jest przykro bardzo i płacze że niechcecie moich nauk .....Jesteście złymi ludzmi widać . A fe .Nie kocham was .
No prawie jak proboszcz z głębokiej prowincji. Jego parafianie też nie chcieli opowieści o ogniu piekielnym i dlatego proboszczunio ich nie lubił.

A poważnie, co cię upoważnia do tego, żeby nas uczyć?

Guru to sobie musi zasłużyć na szacunek. A jak na szacunek sobie zasłuży (oczywiście nie poprzez chaotyczne wpisy na forach), to uczniowie go znajdą. Czemu uczniowie wiedzą, że nie warto się od ciebie uczyć?

Sam sobie odpowiedz, jakżeś mądry. :P :P :P

strikexp
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: strikexp » 20 lis 2025, 17:10

Weterani latający w mafii to mniejsze zagrożenie niż ruskie bomby spadające na miasta.
Myślę że nie rozumiecie podstawowej rzeczy. W Rosji nie ma zasiłków, przez co nawet tak zadupiasty kraj w którym obywatele srają w sławojkach i publicznych toaletach. Mieszczący się w polarnym klimacie. Potrafi wystawić armię, która gdyby nie byłą skorumpowana. To mogłaby się mierzyć z całą Europą która wydaje kasę na nierobów.

Autor tematu
Astralny Byt
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 18

Post napisał: Astralny Byt » 20 lis 2025, 17:20

Ide sobie zrobić kolacje ,potem wruce i pogadamy .

Dodane 8 minuty 32 sekundy:
-------
Nie chcieliscie ...Nie bedzie . Koniec . Na tym polega też ta tajemnica .

Dodane 1 minuta 12 sekundy:
Chciałem wam odsłonić troszke ale Nie Chcecie i to jest koniec .

Dodane 12 minuty 54 sekundy:
O Yodze poczytajcie sobie z Wikipedi albo od jakis sekt.Pozdrawiam

Dodane 5 minuty :
jasiu... pisze:
20 lis 2025, 17:01
Astralny Byt pisze:
Polacy nie zdają sobie sprawy czym jest Ukraina
Mój dziadek, wielki fan Piłsudskiego, był w wojsku w Łucku. Trafił tam po wojnie Polsko-Bolszewickiej. Pamiętam jego opowiadania z tamtych czasów.

Czy ewentualne zwycięstwo Ukrainy w wojnie z Rosją, byłoby bezpieczne dla Polski, a nawet Europy? Nie potrafię na tak sformułowane pytanie odpowiedzieć. Ale bez względu na wynik wojny, ja się bardziej obawiam powtórki z historii. Rosja co prawda nie wygrała wojny w Afganistanie, ale weterani z Afganistanu stali się wówczas sporym problemem nie tylko dla Rosji. Jak będzie z weteranami z wojny ukraińskiej i czy nie tak samo?
Astralny Byt pisze:
Mi jest przykro bardzo i płacze że niechcecie moich nauk .....Jesteście złymi ludzmi widać . A fe .Nie kocham was .
No prawie jak proboszcz z głębokiej prowincji. Jego parafianie też nie chcieli opowieści o ogniu piekielnym i dlatego proboszczunio ich nie lubił.

A poważnie, co cię upoważnia do tego, żeby nas uczyć?

Guru to sobie musi zasłużyć na szacunek. A jak na szacunek sobie zasłuży (oczywiście nie poprzez chaotyczne wpisy na forach), to uczniowie go znajdą. Czemu uczniowie wiedzą, że nie warto się od ciebie uczyć?

Sam sobie odpowiedz, jakżeś mądry. :P :P :P
Ja nie jestem guru ale teraz tychcesz być guru .Wiec jak pozbyć sie stresu .Zakładam ze niemasz o tym zielonego pojecia kłamco .;
Nadenty iluzjoniscie .

Dodane 2 minuty 46 sekundy:
Jasiu ,mały człowieku , jak pozbyć sie stresu ? ,Sam w to wlazłeś oczekuje odpowiedzi?
Czy ty jesteś kłamcom?

Dodane 4 minuty 5 sekundy:
Otóż nasz kolega Jasiu niema pojecia o czym pisze .jemu sie coś wydaje . No to niech zapoda realnie działający przepis na pozbycie sie stresu ? no Ja czekam jak i wielu innych .

Dodane 2 minuty 54 sekundy:
Są na tym forum dwie osoby które wiedza kto kłamie ,ON i ja ...../...
Jasiu tylko nie spal sie z wstydu .

Dodane 17 minuty 11 sekundy:

Dodane 2 minuty 55 sekundy:
To tylko scena z filmu.

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: jasiu... » 20 lis 2025, 20:21

Astralny Byt pisze:
20 lis 2025, 18:09
Jasiu ,mały człowieku , jak pozbyć sie stresu ? ,Sam w to wlazłeś oczekuje odpowiedzi?
Ja nie mam stresu.

Mam sukcesy, potrafię swoje życie mądrze zaplanować. I chyba mam też trochę szczęścia. Fajna żona, dzieci urządzone, stan zdrowia dużo lepszy, niż by to z roku urodzenia wynikało. Czym się stresować?

Ostatnio przeliczyłem sobie, ile będziemy mieć do dyspozycji na emeryturze. Da się bezstresowo za to wyżyć.

A pomysł na brak stresu - prosty: żyj tak, żebyś nie musiał się martwić. Wiem, wypadki chodzą po ludziach. Można zachorować, można w inny sposób dostać kopniaka od losu. Co wtedy - ano przekonanie "dobrze będzie". Pozytywne myślenie pomaga, nie trzeba uciekać się do pomocy szarlatanów, czy psychiatrów.

Acha, granie na instrumencie czasem pomaga w rozładowaniu napięć, związanych z bieżącym dniem. Mogą to być cymbałki, mogą organki. Perkusja też może być, jeśli cię na nią stać i jeśli mieszkasz w wystarczającej odległości od sąsiadów. Acha, mam też taką zabawkę, nazywa się kalimba. Polecam, kosztuje grosze, a odstresowuje. na pewno lepiej, niż najdroższe zajęcia z jogi. Tak wygląda:

Podkład możesz sobie nawet z jakiegoś "mida" puścić.

Autor tematu
Astralny Byt

Post napisał: Astralny Byt » 20 lis 2025, 20:27

jasiu... pisze:
20 lis 2025, 20:21
Astralny Byt pisze:
20 lis 2025, 18:09
Ja nie mam stresu.

Mam sukcesy, potrafię swoje życie mądrze zaplanować. I chyba mam też trochę szczęścia. Fajna żona, dzieci urządzone, stan zdrowia dużo lepszy, niż by to z roku urodzenia wynikało. Czym się stresować?

Ostatnio przeliczyłem sobie, ile będziemy mieć do dyspozycji na emeryturze. Da się bezstresowo za to wyżyć.

A pomysł na brak stresu - prosty: żyj tak, żebyś nie musiał się martwić. Wiem, wypadki chodzą po ludziach. Można zachorować, można w inny sposób dostać kopniaka od losu. Co wtedy - ano przekonanie "dobrze będzie". Pozytywne myślenie pomaga, nie trzeba uciekać się do pomocy szarlatanów, czy psychiatrów.

Acha, granie na instrumencie czasem pomaga w rozładowaniu napięć, związanych z bieżącym dniem. Mogą to być cymbałki, mogą organki. Perkusja też może być, jeśli cię na nią stać i jeśli mieszkasz w wystarczającej odległości od sąsiadów. Acha, mam też taką zabawkę, nazywa się kalimba. Polecam, kosztuje grosze, a odstresowuje. na pewno lepiej, niż najdroższe zajęcia z jogi. Tak wygląda:

Podkład możesz sobie nawet z jakiegoś "mida" puścić.
Nie wierze w to co napisałeś że nie masz stresów .Skłamałeś .

Dodane 58 sekundy:
A zajecia z wygibasow na macie z Yogi owszem mogą kosztować ale Ja nie o tym pisze .

Dodane 2 minuty 8 sekundy:
Wogule to rozpedziłeś sie w krytykowaniu Mnie a teraz niemasz jak z tego wybrnąc .Prosto .
Piszac masz racje :) W pewnych sprawach ...

Dodane 17 minuty 22 sekundy:
Jasiu może zamiast przepychanek słownych zaczniemy rozmawiać w tematach wspólnych ?
O muzyce np.

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: jasiu... » 21 lis 2025, 15:54

Astralny Byt pisze:
20 lis 2025, 20:46
Nie wierze w to co napisałeś że nie masz stresów
Ludzie, którzy mają jakieś drobne nawet sukcesy i potrafią te sukcesy zauważać i z nich się cieszyć nie mają stresów. W psychologii często jest stosowana definicja stresu, opracowana przez Lazarusa i Folkmana. Piszą oni, że stres to określona relacja (relationship) pomiędzy osobą a otoczeniem, która oceniana jest przez osobę jako obciążająca lub przekraczająca jej zasoby oraz zagrażająca jej dobrostanowi. Z tej definicji widać wyraźnie, co trzeba robić, żeby stresu nie mieć. Wystarczy unikać pewnych sytuacji w życiu, a na inne się przygotować.

Tak najkrócej - wystarczy nie kombinować. A ja nie muszę. Sytuacje trudne traktuję jako wyzwanie, skoro wiele poprzednich sytuacji trudnych opanowałem, to i z następnymi trudnymi sytuacjami dam sobie radę. Po co od razu wchodzić w stres?
Astralny Byt pisze:
20 lis 2025, 20:46
Wogule to rozpedziłeś sie w krytykowaniu Mnie
Ja ci tylko delikatnie zwracam uwagę, gdzie wychodzi na wierzch twoja bufonada. I staram się to robić delikatnie, zadając pytania. Ot czemu nie używasz języka polskiego i wyraz "joga" zastępujesz wyrazem "Yoga"? Jakie masz doświadczenia z jogą? Ja ci już mówiłem, że książkę pani Michalskiej znam. Że znam profesora Szopę i jego pomysł na tzw. "jogę akademicką". A ty? W Rishikesh byłeś może? To czemu się nie chwalisz?

Albo o muzyce - pytam, na jakich instrumentach grasz, a ty pytanie olewasz. A pewnie, że mam i organki (całkiem porządne, lubię bluesa) i mam też kalimbę, a to nie wszystko. A ty?

Nie odpowiadasz na pytania. Lekceważysz mnie, czy jesteś tak przejęty swoją misją zbawiania świata, że liczy się tylko to, co sam chcesz przekazać, a to, o co cię inni pytają nie ma znaczenia. Taka jest rzeczywistość? Bo trochę to tak wygląda.

Autor tematu
Astralny Byt

Post napisał: Astralny Byt » 22 lis 2025, 20:23

ja już wcześniej napisałem że robie szlaban .Niechcecie to i ja milkne .Wtym niema nic dziwnego

Dodane 3 minuty 51 sekundy:
o Muzyce możemy pogadac ale nie o Yodze ,w temacie muzycznym oczywiscie . .
ten temat uważam za zamknięty i koniec .

Dodane 1 minuta 35 sekundy:
==============
Jak toś ma coś ciekawego do napisania to może kontynuować .

Dodane 7 minuty 18 sekundy:
nie napisze dlaczego nie bede kontynuował tematów z Kosmologi .

Z kilku powodów .
Ale muzyka .zastawialiscie sie dlaczego istnieje cos takiego jak muzyka . Pewnie nigdy .dlaczego wszyscy ludzie ,z europy ale też dziczy amazonskiej kochają muzyke ?
Skąd to jest ? Przecierz nie z fal rzeki albo faz księżyca ?
Skąd .

Dodane 1 minuta 2 sekundy:
Ja z swojej strony coś chciałem ale to koniec .

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: jasiu... » 23 lis 2025, 09:56

Astralny Byt pisze:
22 lis 2025, 20:33
o Muzyce możemy pogadac ale nie o Yodze
Nie odpowiedziałeś na żadne pytanie. Ani na to, czemu upierasz się przy swoim wyrazie "Yoga", zamiast stosować język polski, ani na jakiekolwiek pytanie, dotyczące muzyki. To jak ma ta rozmowa wyglądać?

W zwrocie "możemy pogadać" jest zawarta chęć wymiany poglądów. A ty, jak ten ksiądz wchodzący na ambonę, nie chcesz wcale pogadać, chcesz nam swoje kazanie opowiedzieć. Nie mam racji? A to czekam na odpowiedzi na bardzo konkretnie, wcześniej zadane pytania.

Autor tematu
Astralny Byt

Post napisał: Astralny Byt » 24 lis 2025, 17:03

jasiu... pisze:
23 lis 2025, 09:56
Astralny Byt pisze:
22 lis 2025, 20:33
o Muzyce możemy pogadac ale nie o Yodze
Nie odpowiedziałeś na żadne pytanie. Ani na to, czemu upierasz się przy swoim wyrazie "Yoga", zamiast stosować język polski, ani na jakiekolwiek pytanie, dotyczące muzyki. To jak ma ta rozmowa wyglądać?

W zwrocie "możemy pogadać" jest zawarta chęć wymiany poglądów. A ty, jak ten ksiądz wchodzący na ambonę, nie chcesz wcale pogadać, chcesz nam swoje kazanie opowiedzieć. Nie mam racji? A to czekam na odpowiedzi na bardzo konkretnie, wcześniej zadane pytania.
Przecież napisałem jasno to koniec .koniec wtajemniczania .To jest koniec .jasne !
Dalsze rozmowy są jedynie w okolicach tematu .Sedno jest skończone !.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”