Sterownik silnikow krokowych o mocy 12,7A ??
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 7
No juz dzieci spokojnie 
I tutaj wlasnie pojawiaja sie schody
. Jeszcze niedawno miala kosztowac 3500 euro ale byla szafka pelna oprawek. Ale ze nikt sie maszyna nie interesowal to oprawki sprzedal. W srode z nim rozmawialem i sam mi baran powiedzial ze on wie ze jej nie sprzeda i ze nikt sie nia nie interesuje ale za nia chce 2500 euro. Maszyna stoi 200 km ode mnie wiec jeszcze transport dochodzi. Do tego rok produkcji 1977 - moj rocznik
. Ja jestem gotowy dac jakies 1500 + transport co moim zdaniem jest i tak juz trochu cena wygorowana bo sterowanie jakby nie bylo nie chodzi i jest do wymiany co generuje dodatkowe koszta. No i tak sie zastanawiam co zrobic. Gdybym ja kupil to zalozylbym do niej Sinumerika 802S bardzo fajne proste sterowanie z masa cykli i diaogiem do programowania pracy.
No i jako ze juz sie tak wybeblalem to porponuje rozpoczac kacik porad co o tym projekcie sadzicie - wchodzic w to czy nie

I tutaj wlasnie pojawiaja sie schody

No i jako ze juz sie tak wybeblalem to porponuje rozpoczac kacik porad co o tym projekcie sadzicie - wchodzic w to czy nie

Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni 

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
Jeśli zagłębić się w teorię doboru, to jest kilka metod: ocena punktowa , opisowa , porównawcza itp. itp. Wszystko można ocenić, tyle , że warunki "brzegowe"czasem zmieniają się diametralnie i "d..a". W podobny sposób kupiłem tokarkę numeryczną, zniszczone sterowanie, rocznik jeszcze starszy (1970), ale mechanika była jeszcze do przyjęcia. No i co, maszynę doprowadziłem do "kultury", nowe sterowniki i silniki (krokówki - największe jakie są na ryku), nowy pulpit itp. A tu przyszedł kryzys i zamówienia prysły. O. Maszyna stoi pod jabłonką, owinięta w plandekę
.
Pozdrawiam.
Daj znać jak stwierdzisz że to nie to. Akurat szukam czegoś podobnego do swojego warsztatu.

Pozdrawiam.
Daj znać jak stwierdzisz że to nie to. Akurat szukam czegoś podobnego do swojego warsztatu.