30 metrów ... to dla RS232 jest już bardzo daleko.
Fakt ...
jeden RS232 będzie działał a drugi nie.
RS422 , 485 umożliwia Ci stabilny przesył danych z PC do Maszyny na dużych odległościach.
To że np. maszyna nie potrafi pobrać danych mogło wyć wymuszone na konwerterach światłowodowych że to one pobierały. Następował komunikat pobierz , konwerter robił "ping" do drugiego po czym ten wywoływał komendę i dane leciały. Było to też związane z budowa kabla.
Jeżeli nie jest to dużym problemem dla Ciebie to wstrzymaj się do piątku ...soboty i postaram się Ci dosłać wszystkie informacje dotyczące konfiguracji i kabla do poprawnej pracy.
RS232 ... jest starym portem szeregowym i niestety trzeba go dobrze wyregulować by działał OK.
Na Burny 2,5 i nawet Burny 2,5 plus nie ma innego portu jak RS232.
Burny 10 lcd ma RS232 , LAN , oraz USB. Ale to jest już przemysłowy PC.
Konwerter światłowodowy ma Ci również zapewnić transmisję danych na duże odległości. Maszyna była pewnie ściągnięta z zachodu , a zachód lubiał bazować na światłowodzie co nie zawsze było dobrym wyjściem.
Czy jesteś w stanie podać mi konfigurację portu z maszyny ?? Wiesz jak się dostać do tych danych w sterowniku BURNY?? To będzie kod cyfrowy z ilością cyferek od 3 do 6.
Skąd brać końcówki palnika plazmy?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 17
- Kontakt:
No tak jak myslałem .... konwektory to robiły bo prubowałem raz na kablu o długosci 3 metrów i nic . Ok poczekam ... niema sprawy . A co do maszyny to zakupiona nowa w polsce robili pod naszą firmę tzn oprogramowanie itd
Serial DFN 2125 taki jest ustawiony
[ Dodano: 2008-12-03, 08:49 ]
był zmieniony ale jaki był poprzedni niekojaze teraz
Serial DFN 2125 taki jest ustawiony
[ Dodano: 2008-12-03, 08:49 ]
był zmieniony ale jaki był poprzedni niekojaze teraz
Plotery plazmowe..
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic
--- ajan plazma
Programy CAD/CAM :