Dziś Polska muza .
Czerwone Gitary - Kwiaty we włosach , W starym składzie .
Dodane 1 minuta 58 sekundy:
Witajjasiu... pisze: ↑04 wrz 2025, 19:32Muzyka powinna być prawdziwa, nawet taka:
A co do pochodzenia słowiańskiego, to masz rację. Joseph Radetzky był Czechem. Z ciekawostek warto wspomnieć, że był on głównym autorem scenariusza Bitwy pod Lipskiem. Przeciwnikiem Radeckiego był wówczas między innymi VIII polski korpus, dowodzony przez marszałka Józefa Poniatowskiego. Efektem była przegrana wojsk napoleońskich, a jedną z ofiar był właśnie marszałek Poniatowski. Trzeba by też wspomnieć, że oprócz niego ofiarami stało się wówczas około 9 tysięcy Polaków.
Ot takie dokonania wiążą się z marszałkiem von Radetz. Acha dodatkowo zmiażdżył we Włoszech uczestników Wiosny Ludów, co również nie bardzo wskazuje, żeby traktować go z sentymentem.
Dodane 7 minuty 45 sekundy:
Dodane 2 minuty 20 sekundy:
Ale ja wracam do naszej Polskiej muzy dzisiaj .
Dodane 1 minuta 32 sekundy:
Ewentualnie coś z Ruskiej muzy ...Bo Słowianska to nie jest zadne gra polityczna a jedynie muzyka .
Dodane 3 minuty 29 sekundy:
Mam wielki szacunek dla tej Rosyjskiej artystki .Mariny .
Dodane 1 minuta 11 sekundy:
Dodane 2 minuty 44 sekundy:
Wspaniały głos , wielkie umiejętności i nigdy nie dała sie wrobić w jakieś gówno polityczne
Dodane 3 minuty 48 sekundy:
Swietna muza Ruska .
Dodane 5 minuty 16 sekundy:
Dodam . Marinka uroda jak dojrzałej brzoskwini ,wspaniała kobieta ,była za młodych lat .
Dodane 10 minuty 46 sekundy:
Wiem ze dawanie tu w czasach wojny Ruskiej artystki może być zle odebrane ale mam to gdzieś .To jest Wielka artystka i Ona nie jest zbruzgana wojną .
Dodane 10 minuty 33 sekundy:
-----
ok ,może rock ? I to w wyjątkowej fantastycznej wersji ?
Może?