Klasyka Filmu
-
Astralny Byt
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 8
Klasyka Filmu
Ja kocham filmy .Myśle że wielu z was też .
Jest to temat bez polityki .Dzielmy sie fajnymi filmami .
Dodane 4 minuty 31 sekundy:
Na sam start zapodaje western włoski pod tytułem Dobry,zły i brzydki .
Tu uwaga można zobaczyć na YT .
Dodane 2 minuty 31 sekundy:
jest to film w ocenie na 9/10 , stary ale bardzo dobrze zrobiony .Obsada to gwiazdy filmowe . Kichy tu niema .
Jest to temat bez polityki .Dzielmy sie fajnymi filmami .
Dodane 4 minuty 31 sekundy:
Na sam start zapodaje western włoski pod tytułem Dobry,zły i brzydki .
Tu uwaga można zobaczyć na YT .
Dodane 2 minuty 31 sekundy:
jest to film w ocenie na 9/10 , stary ale bardzo dobrze zrobiony .Obsada to gwiazdy filmowe . Kichy tu niema .
-
RomanJ4
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 2
Re: Klasyka Filmu
Ja lubię filmy np wojenne które zostały realistycznie zrobione, jak np Kompania Braci, czy Szeregowiec Ryan, poza tym dobre S-F za futuryzm.
Mierżą mnie natomiast takie tandetne "produkcje" jak choćby nowy Znachor, gdzie lokaj stoi, a panicz tacha walizy do powozu. Albo całuje się z panną na środku wiochy..
Wyobrażacie sobie takie zachowanie arystokraty przed wojną..?
Mierżą mnie natomiast takie tandetne "produkcje" jak choćby nowy Znachor, gdzie lokaj stoi, a panicz tacha walizy do powozu. Albo całuje się z panną na środku wiochy..
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
Astralny Byt

Ja niewiem co lubie ogólnie ,zwracam uwage na szczegóły .warsztat filmowy ,scenariusz ,zdiecia itp . Aktorów ich dobrą gre .
Natomiast sam gatunek filmu jest dość dowolny ale lubie sf . Nie jestem jakoś przywiazany do gatunku .
Mam dobry film do polecenia ale niepamietam dokladnie tytułu ,mało znany a według mnie świetny film ,znajde .
Dodane 7 minuty 37 sekundy:
Mam to.
Pan i władca: Na krańcu świata .
https://youtu.be/wRJyrz0uvkU
Z pozoru jest to film o bitwach starych żaglowców ale tak naprawde jest to film o tym jak ludzie z różnych warstw społecznych jednoczą sie i szanują wzajemnie .Film bardzo anty komunistyczny że tak to nazwe .
Natomiast sam gatunek filmu jest dość dowolny ale lubie sf . Nie jestem jakoś przywiazany do gatunku .
Mam dobry film do polecenia ale niepamietam dokladnie tytułu ,mało znany a według mnie świetny film ,znajde .
Dodane 7 minuty 37 sekundy:
Mam to.
Pan i władca: Na krańcu świata .
https://youtu.be/wRJyrz0uvkU
Z pozoru jest to film o bitwach starych żaglowców ale tak naprawde jest to film o tym jak ludzie z różnych warstw społecznych jednoczą sie i szanują wzajemnie .Film bardzo anty komunistyczny że tak to nazwe .
Ostatnio zmieniony 31 sie 2025, 12:40 przez Astralny Byt, łącznie zmieniany 1 raz.
-
RomanJ4
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 2
Jak lubisz dobre to jeśli nie oglądałeś polecam polską komedię J.J.Kolskiego z genialną obsadą pt: "Szabla od Komendanta". Gra starych Mistrzów nie do podrobienia, a i dialogi, że pośmiać się jest z czego..
Tu za free
zajawka
Tu za free
zajawka
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
Astralny Byt

Takie sceny są harakterystyczne dla Naszego polskiego kina oczywistoś pokazywana jako wielkie kino .Najzwyklesze zachowania pokazane jako wielkie kino .Nie cenie takiego filmu .Może nie jest to złe ale nic mnie w tym nie interesuje .RomanJ4 pisze: ↑29 sie 2025, 21:33Ja lubię filmy np wojenne które zostały realistycznie zrobione, jak np Kompania Braci, czy Szeregowiec Ryan, poza tym dobre S-F za futuryzm.
Mierżą mnie natomiast takie tandetne "produkcje" jak choćby nowy Znachor, gdzie lokaj stoi, a panicz tacha walizy do powozu. Albo całuje się z panną na środku wiochy..Wyobrażacie sobie takie zachowanie arystokraty przed wojną..?
Dodane 10 minuty 50 sekundy:
-------------
Dziekuje za polecenie filmu , postaram sie obejrzeć .
-
Astralny Byt

Ok widze że jest niewielu miłosników kina ,spoko .
Swietny film , nie zaden tani sensacyjny .wiec Poruszamy sie tu wsród niewielu userów ,może to i dobrze .
Tytuł-
Północ w ogrodzie dobra i zła .
Swietna obsada , dobry scenariusz i rezyserka .
Jest na YT w wersji anglojezycznej , znajdziecie na portalach w wersji Polskiej .
Sorki skucha pod linkiem niema filmu .
Dodane 6 minuty 11 sekundy:
Jedynie jakiś hindus pi***oli i sciaga klikniecia
Dodane 1 minuta 37 sekundy:
Ale film jest na portalach ,niepodam linków aby nie skasowali .
Dodane 51 sekundy:
jak zapoda sie link to zawsze szybko film jest kasowany . wiec niepodam.
Dodane 2 minuty 18 sekundy:
Zwiastun
Swietny film , nie zaden tani sensacyjny .wiec Poruszamy sie tu wsród niewielu userów ,może to i dobrze .
Tytuł-
Północ w ogrodzie dobra i zła .
Swietna obsada , dobry scenariusz i rezyserka .
Jest na YT w wersji anglojezycznej , znajdziecie na portalach w wersji Polskiej .
Sorki skucha pod linkiem niema filmu .
Dodane 6 minuty 11 sekundy:
Jedynie jakiś hindus pi***oli i sciaga klikniecia
Dodane 1 minuta 37 sekundy:
Ale film jest na portalach ,niepodam linków aby nie skasowali .
Dodane 51 sekundy:
jak zapoda sie link to zawsze szybko film jest kasowany . wiec niepodam.
Dodane 2 minuty 18 sekundy:
Zwiastun
-
Astralny Byt

Klasyka filmu zobowiązuje mnie .Byle czego nie moge wstawić .
22 KULE | Jean Reno
Tu ,moge wskazać gdzie jest film , na YT
22 KULE | Jean Reno
Tu ,moge wskazać gdzie jest film , na YT
-
Astralny Byt

Chce wam przedstawić nietuzinkowy film o twardych facetach o braciach co przeciwstawili sie systemowi w USA
Film jest zrobiony przez reżysera który zrobił kilka świetnych filmów w młodym wieku i znikł . Odszedł ,nie zmarł tylko odszedł.
Aż do piekła , tak nazywa sie to dzieło .Swietni aktorzy ,mocna meska opowieść o trudnym świecie w Teksasie . Film współczesny no troche lat już ma .
Reklama filmu.Ale jest tam przekłamanie ,reżyser niema nic wspólnego z tym wspomnianym filmem .Film o jedną klase lepszy od tego Sicario. Znacznie mniej zabijania i mocniejsi ludzie .Mocna opowieść .
Film jest zrobiony przez reżysera który zrobił kilka świetnych filmów w młodym wieku i znikł . Odszedł ,nie zmarł tylko odszedł.
Aż do piekła , tak nazywa sie to dzieło .Swietni aktorzy ,mocna meska opowieść o trudnym świecie w Teksasie . Film współczesny no troche lat już ma .
Reklama filmu.Ale jest tam przekłamanie ,reżyser niema nic wspólnego z tym wspomnianym filmem .Film o jedną klase lepszy od tego Sicario. Znacznie mniej zabijania i mocniejsi ludzie .Mocna opowieść .
-
Astralny Byt

Ta ,jestem .
Za kilka dolarów więcej 1965 lektor PL
Dodane 52 sekundy:
No na yt trza obejrzeć ten za***isty film .Za darmoche .
Za kilka dolarów więcej 1965 lektor PL
Dodane 52 sekundy:
No na yt trza obejrzeć ten za***isty film .Za darmoche .