program na 4osie symultanicznie
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
program na 4osie symultanicznie
mam problem z maszyna mikron vce1400pro sterowanie hh620 i do tego podzielnica lehmann RFX.520.L problem mam z nie działającą płynnie obróbka symultaniczną z oprogramowania cam maszyna skacze podczas przejazdów (postprocesor w trakcie pisania) chciałbym wyeliminować maszynę oraz postprocesor i stad moja prośba o program z pulpitu w języku dialogowym na wykonanie jakiegoś detalu na kołysce symultanicznie. Jeśli pójdzie będę wiedział ze do przeróbek jest postprocesor itd
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Re: program na 4osie symultanicznie
Zacząłbym od dokumentacji maszyny i podzielnicy.
Większość (o ile nie wszystkie) podzielnic ma hamulec, który jest aktywowany po zakończeniu obrotu (praca w trybie indeksowania). Dowcip polega na tym, że dzieje się tak po każdym bloku, dlatego w dokumentacji powinna być gdzieś podana funkcja maszynowa (M), która wyłącza ten hamulec do czasu użycia funkcji go załączającej.
Większość (o ile nie wszystkie) podzielnic ma hamulec, który jest aktywowany po zakończeniu obrotu (praca w trybie indeksowania). Dowcip polega na tym, że dzieje się tak po każdym bloku, dlatego w dokumentacji powinna być gdzieś podana funkcja maszynowa (M), która wyłącza ten hamulec do czasu użycia funkcji go załączającej.
Seria, w moim wykonaniu, to dwie sztuki, w tym jedna w odbiciu lustrzanym.