Czesc,
moze ktos ma jakies doswiadczenie z chinskim kontrolerem SMC5-5-N-N? Krancowki i home w dokumentacji sa mechaniczne i podlaczone pin kontrolera do GND. Napiecie pomiedzy pinem a GND ma 4.2 V, co niewiele mowi. W maszynie mam zainstalowane indukcyjne Balluff, dzialajace od 10V. Czy to napiecie podane na pin nie jest zbyt wysokie? W DDCSV dziala przy 24V, ale tutaj nie znalazlem zadnego opisu dla czujnikow indukcyjnych napiecia wejsciowego. Nie chcialbym uzywac przekaznikow ani tez stedown, bo to 15 szt dla 5 osi.
SMC5-5-N-N offline kontroler
Krancowki indukcyjne
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Re: SMC5-5-N-N offline kontroler
Cześć
Ma ktoś to cudo? Potrzebuję pomocy w temacie automatyzacji pomiaru długości narzędzia.
Chodzi mi o pomiar w trakcie programu. (najazd na pozycję wymiany, potwierdzenie założenia narzędzia , pomiar i kontynuację obróbki)
Podobne makra robione były dla gbrl czy linuxcnc.
Mam pytanie odnośnie formuł i przypisania zmiennych typu L=L+26 i np G0 ZL lub innych, czy ten sterownik to łyknie? Wiecie o co chodzi.
Jeśli natomiast ktoś potrzebuje innych informacji to z chęcią pomogę.
Mam poustawiane krańcówki i software limit. Mapowanie M3 i innych M funkcji.
Ma ktoś to cudo? Potrzebuję pomocy w temacie automatyzacji pomiaru długości narzędzia.
Chodzi mi o pomiar w trakcie programu. (najazd na pozycję wymiany, potwierdzenie założenia narzędzia , pomiar i kontynuację obróbki)
Podobne makra robione były dla gbrl czy linuxcnc.
Mam pytanie odnośnie formuł i przypisania zmiennych typu L=L+26 i np G0 ZL lub innych, czy ten sterownik to łyknie? Wiecie o co chodzi.
Jeśli natomiast ktoś potrzebuje innych informacji to z chęcią pomogę.
Mam poustawiane krańcówki i software limit. Mapowanie M3 i innych M funkcji.