Sprzedam niedokończoną frezarkę CNC z bramą stałą

Chcesz sprzedać, kupić, zamienić - wszystko co związane jest z CNC. Zabronione jest reklamowanie sklepów, firm handlowych oraz umieszczanie oferty komercyjnej w treści posta.
Awatar użytkownika

Autor tematu
morghul
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1

Sprzedam niedokończoną frezarkę CNC z bramą stałą

Post napisał: morghul » 28 kwie 2025, 10:22

Cena: 4 000,00 zł
Miejscowość: Stargard
Województwo: Dolnośląskie
Telefon: 791179304

Wyślij wiadomość

Sprzedam niedkończoną frezarkę z bramą stałą.

Masywna rama wykonana ze stali, spawana z ceowników i profili zamkniętych (belka bramy). Po spawaniu wyżarzana.
Rama jest dwuczęściowa, osobno brama i podstawa skręcane ze sobą 8 śrubami. Wszędzie jest grubo i sztywno. Waga ramy to około 120-130kg. Belka bramy dlugosc 71cm, podstawa szerokość 59,5cm, głębokość 67,5cm.

Powierznie pod prowadnice i bloki łożyskujące frezowane.

Stół alu o wymiarach 433x355x25 i cały mieści się w polu roboczym osi X i Y.

Prowadnice to nowe wałki podparte 16, nowe śruby kulowe 1605 z nakrętkami. Bloki łożyskujące BF/BK12 nowe.
Mocowania silników osi X i Y z alum. Sprzęgła kłowe 4 sztuki (jedno zapasowe).

Krzyżak osi Z stalowy, szlifowany, dwuczęściowy.

Osie X i Y mają zmontowane prowadnice i śruby oraz silniki (Y ma okręcony silnik tylko), oś Z jak widać, przykręcone są wózki ale trzeba kupić i zamontować prowadnice, śruba z łożyskiem i obudową oraz bloki łożyskujące są w komplecie. W komplecie jest też płyta alu osi Z oraz uchwyt wrzeciona fi 80 (przewidziany pod wrzciono 1,5/2,2kW).

3 nowe silniki krokowe w komplecie 3,1Nm 4,2A model 60H86-3008B ośmioprzewodowe, popularny uniwersalny model.

3 nowe sterowniki silników HY-DIV268N-5A (jeden ma uszkodzony jeden switch, pękła dzwigienka, wyprowadzony jest zlutowany przewód, jak trzeba rozłączyć to pole to wystarczy przeciąć).

Zasilacz przemysłowy Fuji 48V 40A 2000W.

Przewody sterownicze nowe w ekranie Bitner LiYCY do silników 4x0,75 10m, wrzeciona 4x1,5 4m i krańcówek 2x0,5 20m.

Duża skrzynka sterownicza stalowa, hermetyczna, zamykana na klucz.

Wyspanawana porzadna podstawa w cenie.

Czego brakuje żeby uruchomić maszynę: zmontować oś Z (trzeba dokupic wałki), kupić i zamontować krańcówki, płyta sterująca np. pod MACH2/3, montaż okablowania i złożenie sterowania w szafie, komputer, wrzeciono i ewentualnie falownik do niego.

Projekt zaczęty przeze mnie dawno temu ale bardzo zaawansowany i niewiele trzeba do jego skończenia ale niedługo nie będę miał gdzie całości przechowywać więc jestem zmuszony się z nim pożegnać.

Cena jaka mnie interesuje za całość wymienioną powyżej to 4000zł, odbiór z wiadomych względów wyłącznie osobisty. Myślę, że wejdzie do auta typu kombi bez problemu, maszyna znajduje się w garazu pod domem jednorodzinnym więc do załadowania w dwie osoby.

Telefon do mnie 791179304, jesli nie odbieram proszę o sms, oddzwonię

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wróć do „Giełda CNC”