w00gi pisze:Nie chcę nikogo urazić ale efekt finalny frezowania cnc alufelgi nie jest dla mnie.
tu troche nie masz racji - nie wiem jakie felgi polerujesz, ale wiele fabrycznych felg w latach 80 tych jak np ats były przetaczane z noża a następnie lakierowane elastycznym lakierem proszkowym....
Wydaje mi się że regenerując klasyczne felgi jest to do rozpatrzenia w zależności od gustu jak i skali odwzorowania i auta na jakie ma to iść. Bo dalej nie wiadomo co chcesz uzyskać. Np to to nie jest poler, to felga z noża

Polerka sama w sobie jak tak trochę w tym posiedzisz to sam stwierdzisz, że jest trochę odpustowa. W pewnym momencie się nudzi i patrzysz się na to wszystko jak na bombkę choinkową. I jeśli chcesz uzyskać dobry efekt potrzebne są odpowiednio silne maszyny i odpowiednia prędkość na krążkach - pasta ma się dobrze wytapiać - wiertarką zapomnij i uwierz wiem co mówie, i nie musisz udowadniać że się da. Felga to zazwyczaj kloc aluminium, materiał z dobrą przewodnością cieplną - raczej, i ciężko to pchnąć na temperature. Da się, ale to jest trochę jak jazda w zimie na oponach letnich. POlecam ci materiały polerskie firmy marbad, znajdziesz na pewno coś dla siebie. Kup dobre rękawice skórzane, jak nie będziesz w stanie przedmiotu utrzymać np w rękawiczkach TIG, tzn że temperatura jest gdzie powinna a i efekt będzie dobry:

Utrzymanie takich felg przy dzisiejszych ceramizerach i innych cudach nie powinno sprawiać większych trudności nawet jeśli trafisz na jakiś agresywny środek do mycia oby nie podsechł i nie przestał.