Laser CNC CO2. Pomoc w wyborze
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 1
Re: Laser CNC CO2. Pomoc w wyborze
faulty machines, no support, no warranty. you will lose your money like i did. dont buy!
Ten komentarz skutecznie by mnie odstraszył...
Paweł
Ten komentarz skutecznie by mnie odstraszył...
Paweł
Paweł
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Widziałem ten komentarz.. ale z drugiej strony sprzedawca od 2011 na ali, sam w sobie sklep też ma niby dobre opinie i poza tym aliexpress chyba w jakiś sposób chroni kupujących
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Ja kupowałem z aliexpres z dostawą do domu 600x400 100w i przyszedł po 2 miesiącach, też się trochę bałem że może nie przyjść ale niby jest tam jakaś ochrona kupującego na Ali .
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Od ręki mam lasery impulsowe mopa (graweruje w kolorze na nierdzewnej stali i tytaniew tym jeden o mocy 100W z soczewką dajacą obszar roboczy 300x300mm, obecnie kończę do niego konfigurować rozszerzenie na prowadnicach XY 600x600 i będzie mozna uzyskać obszar roboczy 900x900 ale to inna półka cenowa. Ale "mój" chińczyk robi i takie więc mogę Ci sprowadzić i w przyszłości pomóc w ewentualnym serwisowaniu. Ja ściągam do kraju przez polską agencję tak więc cła, Vaty opłacone, faktura i gwarancja. Koleją ok miesiąca od zamówienia jak jesteś zainteresowany to 451121566
-
- Lider FORUM (min. 2000)
W tytule tematu jest CO2, a autor pisze, że chciałby CIĄĆ pleksi i sklejkę, a grawerować tylko sporadycznie, więc chyba z tym nachalnym spamem trochę przesadziłeś....MarkProvocateur pisze: ↑05 lip 2024, 23:50Od ręki mam lasery impulsowe mopa (graweruje w kolorze na nierdzewnej stali i tytaniew tym jeden o mocy 100W z soczewką dajacą obszar roboczy 300x300mm, obecnie kończę do niego konfigurować rozszerzenie na prowadnicach XY 600x600 i będzie mozna uzyskać obszar roboczy 900x900 ale to inna półka cenowa. Ale "mój" chińczyk robi i takie więc mogę Ci sprowadzić i w przyszłości pomóc w ewentualnym serwisowaniu. Ja ściągam do kraju przez polską agencję tak więc cła, Vaty opłacone, faktura i gwarancja. Koleją ok miesiąca od zamówienia jak jesteś zainteresowany to 451121566
Oczywiście komuś twoja oferta może odpowiadać, ale od tego jest dział giełda, albo reklama przez sponsora forum.
Dodane 3 minuty 59 sekundy:
Zwykle sprzedający dotrzymuje słowa, a Aliexpress dba o swoją reputację i chroni kupujących.
Oczywiście zdarzają się wtopy, raz zapłaciłem VAT dwukrotnie, raz sprzedający wysłał na zły adres i kasę za towar zwrócił, ale za wysyłkę już nie...
Ale tak ogólnie, to kupuję tam sporo i nie narzekam.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
tuxcnc pisze:Ale tak ogólnie, to kupuję tam sporo i nie narzekam.
Ja także, co prawda jakieś wtopy się zdarzają, sklep zniknie itp. ale kasę zawsze zwracali. Raz zamówiłem wrzeciono+ falownik, po 2 miesiącach chińczyk pisze, że zaginęło i wysłał następne, dotarło po 2 tygodniach a po kilku następnych zaginione. Pisze do chińczyka a on mi tylko odpisał Enjoy. Szybciej zaufałbym AliExpress niż sprzedającemu na tym forum.
Krak.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Ilość postów czy czas spędzony na forum nie jest żadnym wyznacznikiem uczciwości...tak jak ten temat pokazał...
oszustwo-cnc-gielda-oszusci-wsrod-nas-t122655.html
oszustwo-cnc-gielda-oszusci-wsrod-nas-t122655.html
Krak.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Nie chodziło mi o uczciwość a o fachowość. Ja się o uczciwość nie martwię bo nigdy niczego nie kupuję "na gębę" o ile kogoś nie znam.