Mach3 a wycinarka drutowa
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 3
Mach3 a wycinarka drutowa
Mam takie pytanie - widziałem na forum że w Linuxcnc była obsługa sygnału zwarcie która miała zatrzymywać lub cofać posuw? Czy w mach3 można skonfigurować takie wejście ? Zastanawiam się gdyż naprawiamy z kolegą maszynę przerobioną już na steroawnie po LPT i mach3 ale wyjście sygnału zwarcia było nie podłączone.
-
Re: Mach3 a wycinarka drutowa
A może by tak podłączyć sygnał arc ok jako zwarcie? W trybie jak plazma tylko bez thc z macha.
-
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Re: Mach3 a wycinarka drutowa
W Mach3 możliwe jest skonfigurowanie sygnałów wejściowych, w tym takich, które mogą reagować na zdarzenia jak np. zwarcie, choć domyślnie Mach3 nie obsługuje takiego rodzaju sygnału w sposób dedykowany, jak to może być w przypadku LinuxCNC. Jednak istnieje możliwość obejścia tego, tworząc odpowiednią konfigurację oraz makra.satanistik pisze: ↑12 kwie 2024, 06:46Mam takie pytanie - widziałem na forum że w Linuxcnc była obsługa sygnału zwarcie która miała zatrzymywać lub cofać posuw? Czy w mach3 można skonfigurować takie wejście ? Zastanawiam się gdyż naprawiamy z kolegą maszynę przerobioną już na steroawnie po LPT i mach3 ale wyjście sygnału zwarcia było ngeometry dashie podłączone.