Nie chcę wyciągać pochopnych wniosków, więc po prostu napiszę, że nie rozumiem tego fragmentu.kamiennik pisze:windows nie krzyczy o żadne sterowniki, jakby tej karty nie widział do czasu aż nie zostanie zainstalowana,
Windows xp, zapętlona aktywacja.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Re: Windows xp, zapętlona aktywacja.
Seria, w moim wykonaniu, to dwie sztuki, w tym jedna w odbiciu lustrzanym. 

-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 13
w kompie są 2 karty delta tau, jedną system widzi i szuka sterowników, czyli standard karta pmac (kontroler osi). druga karta to custom dla Flow (tak domniemam) bo nigdzie tej karty przeszukując strony delta tau nie znalazłem, żadnych oznaczeń modelu itp. Po instalacji nowego systemu windows tej karty nie widzi i nie krzyczy o sterowniki do niej, no i oczywiście karta nie działa.
2 karty umieszczone są w slotach PCI połączone taśmą.
2 karty umieszczone są w slotach PCI połączone taśmą.
-
- Kontakt:
Coś jak SLI, czy jak przy starym Voodoo?kamiennik pisze:2 karty umieszczone są w slotach PCI połączone taśmą.
Ta staroć (Voodoo) naprowadziła mnie na jeszcze jeden pomysł:
XP to system, który nie pożegnał się do końca z DOSem, może trzeba sprawdzić pliki config.sys, msdos.sys, czy autoexec.bat, no i w razie czego ustawić odpowiedni tryb rozruchu... gdzieś w XP się ustawiało tryb uruchamiania z DOSem... o ile pamiętam był wpis "msdos=1" lub "0", albo "dos=", ewentualnie coś co wyglądało niemal identycznie. W każdym razie, żeby stare urządzenia, nierozpoznawane przez system, a mające sterowniki dla DOSa działąły, potrzebne było ustawienie na "1".

-
cholera jak ja marzyłem o Voodoo 
Jacek jutro w robocie przestudiuję te pliki systemowe, w działającym kompie w menadżerze urządzeń karta ta jest widoczna, wchodząc w hardware Ids są wpisy ale google nic nie znajduje (stąd pomysł że to custom) do tego karta ta posiada kilkanaście diod i mrugają jak deska w starym pasacie. Po instalacji nowego win, w menadżerze urządzeń czysto, wszystko zainstalowane ale karty tej brak, jedna dioda power zapalona.

Jacek jutro w robocie przestudiuję te pliki systemowe, w działającym kompie w menadżerze urządzeń karta ta jest widoczna, wchodząc w hardware Ids są wpisy ale google nic nie znajduje (stąd pomysł że to custom) do tego karta ta posiada kilkanaście diod i mrugają jak deska w starym pasacie. Po instalacji nowego win, w menadżerze urządzeń czysto, wszystko zainstalowane ale karty tej brak, jedna dioda power zapalona.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Hej.
Czy XP się pożegnał z DOS ?
DOS był na FAT16 a XP na FAT32 ( lub NTFS) .
Niby jest jakiś tryb zgodności z DOS .
Ale to raczej nie o to chodzi.
Ciekawe że karty są połączone.
pzd.
Czy XP się pożegnał z DOS ?
DOS był na FAT16 a XP na FAT32 ( lub NTFS) .
Niby jest jakiś tryb zgodności z DOS .
Ale to raczej nie o to chodzi.
Ciekawe że karty są połączone.
pzd.
Mane Tekel Fares
-
- Kontakt:
Od wersji 7.1 (Win 95 OSR2) Wspiera FAT32... natomiast coś mi się wydaje, że Service Pack 3 do XP coś namieszał i powyłączał niektó©e stare możliwości.

-
- Posty w temacie: 3
Hej.
No cóż - te systemy instalowałem tak dawno że już mogę bredzić
Jak by co to mam 3 płytki do NT4
Oryginalne z nr .
Nie trzeba aktywować - tylko instalacja - kiedyś kolekcjonowałem takie stare systemy.
pzd.
No cóż - te systemy instalowałem tak dawno że już mogę bredzić

Jak by co to mam 3 płytki do NT4

Oryginalne z nr .
Nie trzeba aktywować - tylko instalacja - kiedyś kolekcjonowałem takie stare systemy.
pzd.
Mane Tekel Fares
-
nie ma możliwości zmiany klucza, nie wiem czy ta opcja jest wyłączona przez Flow czy po prostu system jest uszkodzony, KeyUpdateTool nie działa, wywołanie ręczne także, jak już pisałem wcześniej komputer musi być połączony z siecią, inaczej programy Flow przechadza w wersje trial.
Reinstalacja service pack-ów także nie pomogła.

Reinstalacja service pack-ów także nie pomogła.
-
- Posty w temacie: 2
Klucz jest gdzieś w rejestrze systemu, nie pamiętam już czy zaszyfrowany, ale jego zmiana powinna spowodować że Windows się zdeaktywuje. Ale trzeba najpierw ten klucz wyeksportować, żeby go dało się przywrócić.