Co to za przyrząd pomiarowy?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Co to za przyrząd pomiarowy?
Kupiłem kiedyś urządzenie widoczne na zdjęciu. Kupiłem bo jest masywne i nadaje sie na statyw + było tanie. Nurtuje mnie jednak czym to właściwie jest, może ktoś z Was mógłby mi pomóc
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Re: Co to za przyrząd pomiarowy?
Nikt nic? Pytałem znajomych biegłych w obróbce metali i też zero pomysłów czym to może być, możliwe, że to błędny trop. Może ktoś ma chociaż jakąś sugestię do czego ten przyrząd może służyć?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Inklinometr
Seria, w moim wykonaniu, to dwie sztuki, w tym jedna w odbiciu lustrzanym. 

-
- Lider FORUM (min. 2000)
Dzisiaj firma Precyzja(Technik) z Bydgoszczy zajmuje się geometrią kół https://precyzja.net.pl/pl/o-firmie/o-nas, ale co to za przyrząd sprzed 60 lat trudno orzec...

W każdym razie nie żałowali materiału...PRECYZJA-TECHNIK powstała w 1995 roku i kontynuuje trwającą od lat pięćdziesiątych ubiegłego wieku działalność Spółdzielni PRECYZJA w zakresie projektowania i produkcji przyrządów do pomiaru geometrii kół i osi samochodowych.

pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Kontakt:
Jak dla mnie, to nic innego jak stolik pomiarowy z kolumną i rodzaj czujnika zegarowego, tylko wskazówkę ktoś ułamał.
Skoro firma istnieje i kontynuuje tradycje i doświadczenia zapoczątkowane siedem dekad temu, to może coś podpowiedzą....
Pokaż zdjęcie z drugiej strony poproszę
Skoro firma istnieje i kontynuuje tradycje i doświadczenia zapoczątkowane siedem dekad temu, to może coś podpowiedzą....
Pokaż zdjęcie z drugiej strony poproszę
"W życiu piękne są tylko chwile...."