Czyszczenie rusztu po cieciu plazmowym
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Czyszczenie rusztu po cieciu plazmowym
Dzien dobry mam 16 ciezko zabrudzonych szlaka rusztow.
Czy istnieje jakis szybki sposob czyszczenia?
Ewentualnie mize ktos zna firmy ktore zajmuja sie takim czyszczeniem za pieniadze?
Czy istnieje jakis szybki sposob czyszczenia?
Ewentualnie mize ktos zna firmy ktore zajmuja sie takim czyszczeniem za pieniadze?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Re: Czyszczenie rusztu po cieciu plazmowym
Pierwsze totalny niewypał moim zdaniem, dodatkowo za ciężkie pieniądze i trzeba pamiętać że frezy które tam pracują nie są wieczne, natomiast ten młotek przyznam ciekawa sprawa.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Da się większość wyczyścić zaostrzonym pilnikiem lub szerokim dłutkiem tylko trochę przy tym schodzi wszystko zależy od potrzeb, wielkości stołu i budżetu 

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Ja również uważam, że zastosowanie czyszczarki do rusztów Trumfa, bądź innych za 20k jest przerostem formy nad treścią (jak jeżdżę po zakładach ludzie sobie chwalą bo mają za te ciężkie pieniądze i czyszczą zdecydowanie częściej niż młotem udarowym = głównie lasery)
- co do udaru pneumatycznego najtaniej bo pewnie za jakieś 400/500 zł to kupno młota domowego w markecie i wycięcie w dłucie trójkąta (widziałem takie zastosowanie - bardzo nieduży zakład a pomysłowość zastosowania zadziwiająca)
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Czy próbowałeś użyć roztworu octu i sody oczyszczonej do czyszczenia śladów rusztu.andrejch2 pisze: ↑20 kwie 2023, 06:35Dzien dobry mam 16 ciezko zabrudzonych szlaka rusztow.
Czy istnieje jakis szybki sposob czyszczenia? stumble guys 3
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt: