Witam,
Chciałbym na razie wyfrezować zewnętrzny kształt z przygotówki w kształcie prostopadłościanu. Cały czas wjeżdża mi w wybrania prostokątne, pomimo ustawienia granic przycięcia.
Pozdrawiam
Amnon
Cavity problem
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Re: Cavity problem
Jeśli narzędzie pokryje całość naddatku (np na narożach) to polecam Zlevel po spirali albo Profil_3D (tu zaznaczyć obrys i w strategii ustawić wielokrotność przejść).
Jeśli naddatku jest więcej to przerobiłbym model (skopiował na warstwę i synchronusem usunął wybrania). Zauważyłem, że w NX zakres niby ogranicza ruchy narzędzia ale Cavity_mill i tak wjedzie tam gdzie ma miejsce względem modelu. Dla porównania w Edgecam narzędzie porusza się stycznie do zakresu i nie ma opcji, że przejedzie przez linię.
Jeśli naddatku jest więcej to przerobiłbym model (skopiował na warstwę i synchronusem usunął wybrania). Zauważyłem, że w NX zakres niby ogranicza ruchy narzędzia ale Cavity_mill i tak wjedzie tam gdzie ma miejsce względem modelu. Dla porównania w Edgecam narzędzie porusza się stycznie do zakresu i nie ma opcji, że przejedzie przez linię.
HEHEHELMANS