Skanowanie 3D - przyjmę zlecenia
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Skanowanie 3D - przyjmę zlecenia
Witam
Chciałbym się zareklamować w związku z rozwojem firmy w której pracuję zacząłem świadczyć usługi skanowania 3D oferta obejmuje
- skanowanie 3D
- naprawę siatek
- uzupełnienie braków w siatkach
- porównywanie zeskanowanego modelu z modelem CAD oraz dostarczanie raportu w formie kolorowej mapy odchyłek.
Naprawie oraz edycji mogą być poddawane siatki STL z innych systemów więc mogę również naprawiać i edytować wadliwe siatki.
Skanowanie odbywa się za pomocą skanera handy sacn black z użyciem oprogramowania VX model firmy creaform.
Z tego co się orientuję jest to jedyny skaner na rynku który może być nazywany użadzeniem pomiarowym spełniając normę ISO.
Ten model skanera używa się w branży samochodowej oraz lotniczej.
W załączniku skaner oraz efekt skanowania
Pozdrawiam serdecznie
Chciałbym się zareklamować w związku z rozwojem firmy w której pracuję zacząłem świadczyć usługi skanowania 3D oferta obejmuje
- skanowanie 3D
- naprawę siatek
- uzupełnienie braków w siatkach
- porównywanie zeskanowanego modelu z modelem CAD oraz dostarczanie raportu w formie kolorowej mapy odchyłek.
Naprawie oraz edycji mogą być poddawane siatki STL z innych systemów więc mogę również naprawiać i edytować wadliwe siatki.
Skanowanie odbywa się za pomocą skanera handy sacn black z użyciem oprogramowania VX model firmy creaform.
Z tego co się orientuję jest to jedyny skaner na rynku który może być nazywany użadzeniem pomiarowym spełniając normę ISO.
Ten model skanera używa się w branży samochodowej oraz lotniczej.
W załączniku skaner oraz efekt skanowania
Pozdrawiam serdecznie
"I siedzieli oni razem pod nagim DOS-em i nie wstydzili sie tego." 

-
Re: Skanowanie 3D - przyjmę zlecenia
To specjalnie żebym miał pewność kto doczytał do końca

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Tak,doczytał do końca. Proszę o ofertę cenową za skanowanie woblerka 7cm,który ma podwójne pokrywy skrzelowe,miejsce na oczodoły i zaznaczone miejsca mocowania. Interesuje mnie plik .stp
-
Jakiś przykład by się przydał bo nie mogę wyobrazić sobie podwójnych pokrywek.
Niestety nie będę mógł pomóc kompleksowo. Oprogramowanie VX model posiada możliwość przecięcia modelu STL płaszczyznami i eksportu płaszczyzn ze szkicami do inventora lub solida ale nie kupiliśmy dodatkowej licencji na żaden z systemów CAD ze względu na nasze obecne potrzeby.
Jeśli będzie zapotrzebowanie na większą ilość taką usług rozważymy zakup.
Obecnie mogę szybko i bardzo dokładnie zeskanować dostarczony element i dostarczyć w formie stl. lub w zależności od geometrii powierzchnię w igs. Na której można pracować w CAD.
Każda rzecz jest wyceniana indywidualne.
Nie ma ograniczeń co do wymiarów lub orientacji w przestrzeni można w jednym skanie zeskanować przednią o tylnią oś autobusu zachowując orientację w przestrzeni.
Jeżeli Pana to zadowala proszę podesłać nawet jako wyzwanie chętnie się podejmę ;)
Niestety nie będę mógł pomóc kompleksowo. Oprogramowanie VX model posiada możliwość przecięcia modelu STL płaszczyznami i eksportu płaszczyzn ze szkicami do inventora lub solida ale nie kupiliśmy dodatkowej licencji na żaden z systemów CAD ze względu na nasze obecne potrzeby.
Jeśli będzie zapotrzebowanie na większą ilość taką usług rozważymy zakup.
Obecnie mogę szybko i bardzo dokładnie zeskanować dostarczony element i dostarczyć w formie stl. lub w zależności od geometrii powierzchnię w igs. Na której można pracować w CAD.
Każda rzecz jest wyceniana indywidualne.
Nie ma ograniczeń co do wymiarów lub orientacji w przestrzeni można w jednym skanie zeskanować przednią o tylnią oś autobusu zachowując orientację w przestrzeni.
Jeżeli Pana to zadowala proszę podesłać nawet jako wyzwanie chętnie się podejmę ;)

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Rozejrzyj się za geomagic Ich soft nawet w demo zapisze step, ale jest przy tym trochę pracy.
Jak uważasz, że ten skaner jedyny robi pomiarówkę wg iso to musisz jeszcze trochę doczytać.
Jak uważasz, że ten skaner jedyny robi pomiarówkę wg iso to musisz jeszcze trochę doczytać.

Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
Mam na myśli że spełnia jako jedyny normę ISO na sprzęt pomiarowy w obszarze skanerów 3D.
Jeśli jest jakiś inny to chętnie porównam ;) może coś od roku się zmieniło ;)
Dziękuję za info
Jeśli jest jakiś inny to chętnie porównam ;) może coś od roku się zmieniło ;)
Dziękuję za info

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
blue_17 pisze:Chciałbym się zareklamować w związku z rozwojem firmy w której pracuję zacząłem świadczyć usługi skanowania 3D oferta obejmuje
Do tego służy dział zlecenia ( przyjmę zlecenie)