przylbica z odciagiem
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
przylbica z odciagiem
ostatnio u siebie na zakladzie widzialem taka przylbice i dowiedzialem sie ze kosztowala 700ojro w niemczech. od przylbicy idzie rura do pasa z tylu gdzie jest odciag zasilany na baterie akumulatorowe...jak dla mnie to mistrzoskie rozwiazanie wiec postanowilem sobie taka sprawic ale mam problem ze znalezieniem takiej przylbicy!
szukam po necie ale nic niemoge znalesc...jesli by ktos wiedzial gdzie mozna taka kupic to bardzo prosze pisac!!
dzieki...
szukam po necie ale nic niemoge znalesc...jesli by ktos wiedzial gdzie mozna taka kupic to bardzo prosze pisac!!
dzieki...
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Jak dla mnie pewne nieporozumienie. Odciąg będzie powodował, że większa ilość zanieczyszczeń będzie kierowana w stronę przyłbicy. Profesjonalni lakiernicy posiadają maski powietrzne z nadmuchem i to jest poprawny trop. Na pasie zamocowany jest zbiornik z wodą nawilżacza, poprzedzony filtrem i odolejaczem. Całość zasilana z kompresora.ReMblanT pisze:od przylbicy idzie rura do pasa z tylu gdzie jest odciag zasilany na baterie akumulatorowe...jak dla mnie to mistrzoskie rozwiazanie
-
- Posty w temacie: 1
-
- Posty w temacie: 3
Nie myślał Kolega, żeby zrobić to we własnym zakresie?
Potrzebny jest mały wentylator z PC najlepiej na łożyskach i na napięcie 5V. Do tego czery ogniwa np. Ni-Mh AA 1,2V/3500mAh plus ładowarka, włącznik, filtr powietrza od jakiegoś kompresora, wkład z włókniny, ewentualnie dopasować wkład węglowy z maski. Kawałek rury ssącej z odkurzacza, niewielka obudowa i tak ze 2,7kPLN zostanie w kieszeni. Jeśli wiatrak będzie brał 200mA to pojemność baterii wystarczy na 17h pracy.
Potrzebny jest mały wentylator z PC najlepiej na łożyskach i na napięcie 5V. Do tego czery ogniwa np. Ni-Mh AA 1,2V/3500mAh plus ładowarka, włącznik, filtr powietrza od jakiegoś kompresora, wkład z włókniny, ewentualnie dopasować wkład węglowy z maski. Kawałek rury ssącej z odkurzacza, niewielka obudowa i tak ze 2,7kPLN zostanie w kieszeni. Jeśli wiatrak będzie brał 200mA to pojemność baterii wystarczy na 17h pracy.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Zobacz na ebayuReMblanT pisze:LeoO dzieki za linki...!
ale w sumie to nieznalazlem takiej przylbicy w cenie ponizej 3000plnow jak by ktos znalazl jakies tansze to bylbym niezmiernie wdzieczny!!:)
cholera niespodziewalem sie ze to bedzie tak kuresko drogie...
pozdroo
http://cgi.ebay.pl/Speedglas-9002X-Auto ... 286.c0.m14