Cześć.
Mamy u siebie W firmie solidcama i pracuję już na nim 3 rok. W tym roku nie przedłużyliśmy subskrypcji i zaczęły się dziać dziwne rzeczy w obróbce zgrubnej. Otóż w programie na symulacji obróbka zgrubna idzie bez problemu a jak wygeneruje kod i wrzucę na maszynę to przy niektórych detalach frez wjeżdża w materiał (model). Zazwyczaj wjeżdża w materiał przy przejazdach. Ale no trochę mnie to zastanawia dlaczego się tak dzieje a niestety nie mogę do nich zadzwonić bo nie mamy wykupionej subskrypcji. Ale wcześniej jakoś takie problemy mi się nie pojawiały. Czy ktoś miał może podobny problem ?
Problem z obróbką zgrubną
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: Problem z obróbką zgrubną
Zadzwonić możesz, Subskrypcja jest tylko do aktualizacji.
Co do problemu, to jest na modelu, czy na przedmiocie? W strategii w połączeniach masz możliwość generowania przejazdów zawsze na poziomie bezpiecznym, albo w odległości bezpiecznej, albo w materiale, i jeszcze definicję "krótkich przejazdów" czyli bez wycofania.
Co do problemu, to jest na modelu, czy na przedmiocie? W strategii w połączeniach masz możliwość generowania przejazdów zawsze na poziomie bezpiecznym, albo w odległości bezpiecznej, albo w materiale, i jeszcze definicję "krótkich przejazdów" czyli bez wycofania.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Re: Problem z obróbką zgrubną
Niestety ostatnio jak dzwoniłem to Pan powiedział że nie mamy przedłużonej subskrypcji i nie może mi pomóc. Problem jest już na maszynie podczas frezowania. Niestety w zgrubnej nie ma generowania o którym piszesz. Jest ono w obróbce HSM.