Szykują się zmiany u mnie w pracy które obejmą też wypalarkę. Poszukuję informacji na temat plazmy obecnie tne powermaxem 1650 do 16 a w góre gazem. Max blachy jakie tne to 30 mm może w przyszłości będzie coś grubiej. Wydaję mi się , że najlepszym rozwiązaniem byłby agregat MAX200 ( nie wiem jak cenowo , ale chodzi o to , że lepsze jak doczytałem to już tylko na tlen a ja tne powietrzem ) ,dodam , że nie oczekuję super jakości. To będzie do konsrukcji stalowych także nie musi być laserowo

Mam pytanie , do osób które korzystały z tego urządzenia (MAX200) a najlepiej jak się przesiadały z powermaxa 1650. chodzi mi czy cięcie w POWIETRZU jest podobnej jakości (a może lepsze od powermaxa ) i jaka jest prędkość rozciania czyli prędkość maksymalna dla blach 6 , 8 , 10 ,12 , 16 , 20 , 25 , 30 , 40 , 50 ( nie koniecznie wszystkich ) . pytam bo na stronie HT są tylko pod:)ane prędkości dla okreslonej blachy i to optymalne. Ewentualnie proszę o wskazanie innych firm i urządzeń . Szczytem wszystkiego będzie jak ktoś ciął tą plazmą blachy w pokietach np 3 X 6 mm . Każda informacja się przyda.
z góry dzięki
pozdrawiam .