Mini Lathe szczotki
Gdzie można dostać szczotki do mini lathe
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
Mini Lathe szczotki
Toczyłem sobie ostatnio tulejki na mini lathe. Wywierciłem otwór, zmieniłem noż, odpalam "maszynę" i nic... Tokarka tylko buczy ale wrzeciono stoi. Zdemontowałem silnik i okazało się, że szczotki są kompletnie rozczłonkowane. Szczotki mają wymiar 3.5x10mm. Przeszukałem cały aliexpress, allegro i nigdzie nie ma takich szczotek.
Re: Mini Lathe szczotki
Kup zbliżone i przyszlifuj na papierze sciernym.
,, Iditi na ch. j" maciąg.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Może masz w pobliżu sklepy Bendix-Bosh, to sklepy które sprzedają części do alternatorów i rozruszników , ale mają duży wybór szczotek. Wczoraj brałem szczotki do mikrosilników protetycznych.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
jaki konkretnie model minilathe?
Mam opti 180x300 - parę lat wymieniałem w niej szczotki na kupione tutaj: https://shop.drehen-fraesen-bohren.de/2 ... .7399.html - całe zmagania z masznyną (okazało się że przyczyną problemów nie były szczotki tylko wyschnięte kondensatory w sterowniku) można prześledzić tutaj: szczotki-silnika-dc-minilathe-t92329.html#p641131
Niestety sklep jest raczej drogi - z tego co pamiętam liczą sobie około 20 euro za nowy zestaw szczotek...
Moje szczotki mają wymiary 10x3.4mm (zdjęcie jest w wątku) - nowe pasowały bez większych problemów.
Dobranie innych może być trudne ze względu na budowę przyłączy - ale jeśli poszukasz na aliexpres prawdoopdobnie znajdziesz cały silnika za przyzowitą cene
Mam opti 180x300 - parę lat wymieniałem w niej szczotki na kupione tutaj: https://shop.drehen-fraesen-bohren.de/2 ... .7399.html - całe zmagania z masznyną (okazało się że przyczyną problemów nie były szczotki tylko wyschnięte kondensatory w sterowniku) można prześledzić tutaj: szczotki-silnika-dc-minilathe-t92329.html#p641131
Niestety sklep jest raczej drogi - z tego co pamiętam liczą sobie około 20 euro za nowy zestaw szczotek...
Moje szczotki mają wymiary 10x3.4mm (zdjęcie jest w wątku) - nowe pasowały bez większych problemów.
Dobranie innych może być trudne ze względu na budowę przyłączy - ale jeśli poszukasz na aliexpres prawdoopdobnie znajdziesz cały silnika za przyzowitą cene

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
grg12 pisze: z tego co pamiętam liczą sobie około 20 euro za nowy zestaw szczotek...

a wyglądają jak szczotki do marketowej kątówki, tak więc szczotki z takiej kątówki po obróbce drobnym pilnikiem będą takie same jakich potrzebujesz.

Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić prawa do rozsądku.